ΑΡΧΙΚΗΥΓΕΙΑΚίνα: Η πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση ήπατος από χοίρο σε άνθρωπο

Κίνα: Η πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση ήπατος από χοίρο σε άνθρωπο

Ο ασθενής επέζησε 171 ημέρες μετά την επέμβαση

Σύμφωνα με το The Journal of Hepatology, χειρουργοί στην Κίνα μεταμόσχευσαν μέρος του ήπατος ενός χοίρου σε έναν 71χρονο άνδρα, του οποίου ο δεξιός λοβός του ήπατος είχε αφαιρεθεί λόγω κακοήθους όγκου μεγέθους… γκρέιπφρουτ.

Σύμφωνα με την νομοθεσία στην Κίνα, ο άνδρας δεν ήταν επιλέξιμος για να λάβει ανθρώπινο όργανο δότη επειδή έπασχε από προχωρημένο καρκίνο και κίρρωση που προκλήθηκε από Ηπατίτιδα Β.

Γι’ αυτό, οι γιατροί επιχείρησαν μια πειραματική ξενομεταμόσχευσημεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένου ήπατος χοίρου που σχεδιάστηκε για να μειώσει τον κίνδυνο απόρριψης.

Η πρωτιά της Κίνας

Ο ασθενής επέζησε 171 ημέρες μετά την επέμβαση. Δυστυχώς, η επαναλαμβανόμενη αιμορραγία του ανώτερου γαστρεντερικού σωλήνα οδήγησε τελικά στον θάνατο του ασθενούς.

Αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση μεταμόσχευσης ζωντανού οργάνου χοίρου σε άνθρωπο, επιβεβαιώνοντας ότι το ήπαρ ενός χοίρου μπορεί προσωρινά να εκτελέσει λειτουργίες ανθρώπινου ήπατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης