ΑΡΧΙΚΗVIRALΠανικός για «δωρεάν πατάτες» στην Πολωνία – Χάθηκαν 150 τόνοι σε μία μέρα!

Πανικός για «δωρεάν πατάτες» στην Πολωνία – Χάθηκαν 150 τόνοι σε μία μέρα!

Κάποιοι κάτοικοι, όταν έμαθαν ότι οι πατάτες δεν ήταν για δωρεάν διάθεση, επέστρεψαν ένα μέρος από αυτές

Μια ψευδής φήμη περί «δωρεάν πατατών» προκάλεσε χάος σε χωριό της νότιας Πολωνίας, όπου εκατοντάδες κάτοικοι όρμησαν σε ένα χωράφι και άρπαξαν 150 τόνους πατάτες μέσα σε λίγες ώρες.

Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, Πιότρ Γκρίτα, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης αποστακτηρίου, είχε αγοράσει τη σοδειά μόλις μία ημέρα πριν και σκόπευε να τη συλλέξει αργότερα. Όμως, οι φήμες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι πατάτες διανέμονται δωρεάν, οδήγησαν εκατοντάδες κατοίκους του χωριού Νταμπρόβιτσα να σπεύσουν στο χωράφι με αυτοκίνητα, φορτηγά και τρακτέρ.

«Μου είπαν ότι μπορούμε να πάρουμε πατάτες»

Ο πρόεδρος του χωριού της Πολωνίας, Ταντέους Λάπκα, δήλωσε στο Polsat News:

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα γύρω στο μεσημέρι, ότι μπορούμε να πάρουμε πατάτες. Όταν έφτασα, υπήρχαν ήδη αυτοκίνητα, τρακτέρ και άνθρωποι που γέμιζαν σακιά».
Μέχρι το επόμενο πρωί, σχεδόν όλη η παραγωγή – αξίας περίπου 60.000 ζλότι (14.000 ευρώ) – είχε εξαφανιστεί.

Κάποιοι κάτοικοι, όταν έμαθαν ότι οι πατάτες δεν ήταν για δωρεάν διάθεση, επέστρεψαν ένα μέρος από αυτές. Ωστόσο, ο εξοργισμένος Γκρίτα έκανε λόγο για κλοπή και προειδοποίησε πως όσοι δεν τις επιστρέψουν μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν κάποιος πήρε ένα σακί, εντάξει, μπορεί να το είχε ανάγκη. Αλλά τρακτέρ; Ας έρθουν να μιλήσουν μαζί μου, αλλιώς θα μιλήσει ο εισαγγελέας», είπε χαρακτηριστικά.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης