Ένας πολύ γνωστός παρουσιαστής καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια για περίπτωση revenge porn σε βάρος πρώην συντρόφου του και θα πρέπει να της καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ.
Το πασίγνωστο όνομα της ελληνικής τηλεόρασης, τράβηξε το «απαγορευμένο» υλικό ενώ είχε σχέση με τη γυναίκα, όμως όταν χώρισαν και η ίδια του ζήτησε το διαγράψει, εκείνος όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά συναντήθηκε με τον επόμενο σύντροφο της, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του θύματος και του έδειξε το βίντεο, με αποτέλεσμα ο σύντροφος να την καθυβρίσει, να τη χωρίσει με τη δεύτερη να γίνεται ένα ψυχολογικό ράκος.
Γνωρίστηκαν το 2012
Η ενάγουσα γνωρίστηκε με τον εναγόμενο το έτος 2012 και από το έτος αυτό μέχρι το έτος 2015 διατηρούσε ερωτική – περιστασιακή σχέση και μετά την διακοπή της, συνέχισαν να είναι δυο καλοί φίλοι και να έρχονται σε επαφή λόγω του κοινού φιλικού περιβάλλοντος του.
Στα πλαίσια της μεταξύ τους σχέσης, ο εναγόμενος είχε προβεί στην καταγραφή με το κινητό του τηλέφωνο προσωπικών στιγμών ερωτικού περιεχομένου με την προϋπόθεση ότι θα τα διέγραφε αμέσως ενώ η ενάγουσα του είχε απαγορεύσει να τα χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο».
Στις 26 Ιουλίου 2016 πληροφορήθηκε και από τον τότε σύντροφό της, τον οποίο γνώριζε ο εναγόμενος, καθώς η ενάγουσα τους είχε συστήσει και έκαναν παρέα, ότι συναντήθηκε με τον εναγόμενο. Μάλιστα το γεγονός αυτό, της συνάντησης με τον σύντροφο της συνομολογεί και ο ίδιος ο εναγόμενος με τις νόμιμα και εμπρόθεσμα κατατεθειμένες προτάσεις του. Ο τότε σύντροφος της λοιπόν την πληροφόρησε ότι στην ανωτέρω συνάντηση ο εναγόμενος του επέδειξε οπτικοακουστικό υλικό – βίντεο που παρουσίαζε την ίδια και τον εναγόμενο σε άκρως προσωπικές στιγμές ερωτικού περιεχομένου εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση της.
«Ουδέποτε είδα βίντεο από τον παρουσιαστή και της τότε συντρόφου μου»
Ο τότε σύντροφος της ενάγουσας κλήθηκε για να εξεταστεί ως μάρτυρας στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσε ενόρκως ότι: «Ουδέποτε είδα βίντεο από τον παρουσιαστή, ερωτικού περιεχομένου μεταξύ αυτού και της τότε συντρόφου μου».
Κατέθεσε φίλη της γυναίκας και μια ανιψιά της
Για την επίδειξη του επίμαχου βίντεο από τον παρουσιαστή κατέθεσαν η κολλητή φίλη της γυναίκας και η ανιψιά της όπως αναφέρεται: Μια φίλη της ενάγουσας επί 17 έτη όσο και η ανιψιά της ενάγουσας βεβαιώνουν ενόρκως την επίδειξη του βίντεο. Η πρώτη χαρακτηριστικά αναφέρει στην ένορκη βεβαίωση της: «Το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2016 είμαστε με τη φίλη μου και με την την ανιψιά της, με την οποία είμαστε στενές φίλες, στο σπίτι της φίλης μου, όταν την κάλεσε ο τότε σύντροφος της, ο όποιος ούρλιαζε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να τον ακούμε πεντακάθαρα και οι δύο δηλαδή εγώ και η ανιψιά της και οργισμένος με απολύτως εξευτελιστικές και χυδαίες εκφράσεις».
Η ψυχολογική κατάρρευση της γυναίκας
Συνεπεία λοιπόν της αυθαίρετης, χωρίς την συναίνεση της ενάγουσας, μετάδοσης των προσωπικών ερωτικών στιγμών με τον εναγόμενο που συνιστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τις προσβολές της τιμής και της υπόληψης έως της, εφόσον ανιχνεύεται ξεκάθαρα “σκοπός εξυβρίσεως” του εν λόγω προσώπου, ήτοι σκοπός προσβολής της προσωπικότητας δια της παραδόσεως αυτής στη δημόσια χλεύη και του εξευτελισμού της, η ενάγουσα είχε υποστεί σοβαρή προσβολή στην προσωπικότητα της και τούτο διότι η παρά την θέλησή της διαπόμπευση, της προκαλούσε συνεχές και έντονο άγχος στη συνέχεια της ζωής της, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτό υλικό.
«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, σταμάτησε να εργάζεται, δεν έβγαινε από το σπίτι της, αδυνατούσε να έχει διαπροσωπικές σχέσεις, φιλικές και κοινωνικές και να βιώνει άγχος θλίψη και φόβο. Και όλα αυτά, ενώ έχει ένα ανήλικο τέκνο τον οποίο πρέπει να φροντίσει. Έτσι συμβουλεύτηκε ψυχίατρο, ο όποιος την παρακολουθούσε από τον Αύγουστο του 2016 έως το Μάρτιο του 2018 λόγω μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής. Παράλληλα δε με βάση την από 18 Μαρτίου 2022 ιατρική γνωμάτευση του ψυχιάτρου, για χρονικό διάστημα δύο ετών από το χρόνο παρακολούθησης, η ενάγουσα τελούσε υπό αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή. Ενόψει δε των συνθηκών υπό τις οποίες τελέστηκαν οι πράξεις του εναγόμενου, της έντασης, του δόλου, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, της βλάβης που προκλήθηκε στην ενάγουσα από την παραπάνω σε βάρος της αδικοπραξία, το δικαστήριο κρίνει ότι η τελευταία έχει βάσιμη αξίωση κατά του εναγόμενου για χρηματική ικανοποίηση του ποσού των 10.000 ευρώ, το οποίο κρίνεται εύλογο και δίκαιο για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από το παραπάνω αδίκημα».
Δείτε επίσης:
- Τηλεφωνική απάτη με λεία 65.000 ευρώ στο Κιλκίς – Παρίστανε τον γιατρό
- Σοκαριστικό τροχαίο στη Φωκίδα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία
- Ευρυτανία: Νεκρός 40χρονος μετά από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό




