ΑΡΧΙΚΗLIFESTYLEΆννα Ρεζάν: Από το Χόλιγουντ στη Μακρόνησο – Η συγκλονιστική της συνεργασία με τον Γκερντ Μπράιτερ

Άννα Ρεζάν: Από το Χόλιγουντ στη Μακρόνησο – Η συγκλονιστική της συνεργασία με τον Γκερντ Μπράιτερ

Ο Ρολφ Καστελάινερ μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με την Ελληνίδα δημιουργό

Μια νέα, ξεχωριστή σελίδα στην καλλιτεχνική της πορεία ανοίγει η Άννα Ρεζάν, καθώς συνεργάζεται με τον πολυβραβευμένο Γερμανό σκηνοθέτη Γκερντ Μπράιτερ σε μια διεθνή κινηματογραφική παραγωγή με έντονο ιστορικό και συναισθηματικό αποτύπωμα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις, που έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως ο Έρικ Ρόμπερτς, ο Χούλιο Ιγκλέσιας και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, συμμετέχει στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ «The Re-education Camp», το οποίο γυρίζεται στη Μακρόνησο — έναν τόπο-σύμβολο της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ένα φιλμ με ψυχή και ιστορικό βάθος

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την εμπειρία του Λευτέρη Τσακίρη, ο οποίος ως παιδί είχε εξοριστεί στη Μακρόνησο μαζί με τη μητέρα του. Μέσα από μαρτυρίες, δραματοποιημένες σκηνές και σπάνιο αρχειακό υλικό, η ταινία επιχειρεί να αναδείξει τη δύναμη της μνήμης και της ανθρώπινης αντοχής απέναντι στις πιο σκοτεινές στιγμές του παρελθόντος.

Η Άννα Ρεζάν συμμετέχει ως παραγωγός και συμπαραγωγός του φιλμ, δίπλα στον Μπράιτερ, ο οποίος έχει συνεισφέρει σε διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες όπως τα «V for Vendetta» και «The Bourne Supremacy» με τον Ματ Ντέιμον.

Εγκώμια από τον σκηνοθέτη

Ο Ρολφ Καστελάινερ, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με την Ελληνίδα δημιουργό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Άννα είναι μια πραγματικά χαρισματική συνεργάτιδα και η βοήθειά της ήταν πολύτιμη στο να πραγματοποιήσω το όραμά μου. Εμπνεύστηκα από το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο η Άννα είχε συνεργαστεί και γνωρίζω ότι την εκτιμούσε ιδιαίτερα».

Από την πλευρά της, η Άννα Ρεζάν εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη συμμετοχή της στο έργο:

«Είμαι πολύ συγκινημένη που επισκέπτομαι αυτόν τον τόπο και συμβάλλω στο να ειπωθεί αυτή η σημαντική ιστορία. Αγαπώ την πατρίδα μου και την ιστορία της. Έχω παρακολουθήσει θεατρικά έργα του Ρολφ στο Βερολίνο και πάντα ήθελα να συνεργαστούμε. Με τιμά η εμπιστοσύνη του».

Το «The Re-education Camp» αναμένεται να συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και να ταξιδέψει σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, φωτίζοντας μια βαθιά ελληνική ιστορία μέσα από τον φακό ενός σύγχρονου, πολυεθνικού κινηματογραφικού βλέμματος.

*Φωτογραφία Instagram annarezanofficial

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης