Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναζήτησε σήμερα στο τηλέφωνο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να τον προετοιμάσει… ψυχολογικά για το γεγονός ότι αύριο, Τρίτη 4/11, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει το «πράσινο φως» για την περεταίρω στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμό της με τη Ρωσία.
Και, μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά της, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έσπευσε να εκφράσει τον ενθουσιασμό της για τις χαρμόσυνες εξελίξεις και σε ανάρτησή της στο Χ, όπου, μεταξύ, άλλων, κάνει λόγο για «επείγουσα ενεργειακή στήριξη» από πλευράς ΕΕ.
«Αξιότιμε Πρόεδρε, η Ουκρανία δεν θα αντιμετωπίσει μόνη της τον χειμώνα. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας, παρέχοντας επείγουσα ενεργειακή στήριξη για να βοηθήσει την Ουκρανία να περάσει τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, επεξεργαζόμαστε επιλογές για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη διαρκή χρηματοδοτική συνδρομή προς την Ουκρανία. Αύριο θα εγκρίνουμε το πακέτο μέτρων για τη διεύρυνση, το οποίο θα επιδοκιμάζει την αξιοσημείωτη δέσμευση της Ουκρανίας στην ευρωπαϊκή της πορεία κατά το παρελθόν έτος. Το μήνυμα της Επιτροπής είναι σαφές: η Ουκρανία είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά», δήλωσε περιχαρής η Πρόεδρος της Κομισιόν.
Νέες απειλές Μεντβέντεφ
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της, μέσα από τον λογαριασμό του στο Telegram.
«Όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύει ο Δυτικός κόσμος για να τους υποστηρίξει, τόσο χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα για το καθεστώς των αιμοδιψών κλόουν του Κιέβου και, τελικά, τόσο περισσότερη γη θα ανακτήσει στη Ρωσία», σχολίασε ο Μεντβέντεφ, υποστηρίζοντας πως το Ουκρανικό θα έχει «αντίστοιχη κατάληξη με την εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν».
Δείτε επίσης:
- Οι Ουκρανοί μετέτρεψαν τον πόλεμο σε video game: Για κάθε Ρώσο που σκοτώνουν κερδίζουν… πόντους!
 - Η Ζαχάροβα «καρφώνει» τη Ρώμη: «Αν συνεχίσει να στηρίζει Ουκρανία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά σαν πύργος»
 - «Ψυχρολουσία» Τραμπ για το ουκρανικό: «Αφήστε τους να σκοτωθούν!»
 - Patriot από τη Γερμανία ενισχύουν την Ουκρανία
 - Οι Βρυξέλλες δολοφονούν τους αγρότες για χάρη της Ουκρανίας!
 - Το Politico δείχνει την έξοδο στον Ζελένσκι;
 





το τσόκαρο