ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣPatriot από τη Γερμανία ενισχύουν την Ουκρανία

Patriot από τη Γερμανία ενισχύουν την Ουκρανία

Δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα

Η Ουκρανική αντιεροπορική άμυνα ενισχύεται επισήμως με πυραύλους Patriot με προμηθευτή την Γερμανία, αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Προετοιμάζαμε καιρό αυτή την κίνηση»

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αποκάλυψε πως υλοποιήθηκε αυτό που επιθυμούσε «Έχουμε ενισχύσει το στοιχείο Patriot στην αεράμυνα της Ουκρανίας. Ευχαριστώ τη Γερμανία και τον Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς προσωπικά για αυτό το κοινό βήμα που έχει ως στόχο στην προστασία ζωών από τη ρωσική τρομοκρατία.

Προετοιμάζαμε αυτήν την ενίσχυση της αεράμυνά μας επί αρκετό καιρό και πλέον οι συμφωνίες που που είχαν επιτευχθεί έχουν υλοποιηθεί».

Παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως «Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις αποτελούν το βασικό “όπλο” του Πούτιν σε αυτόν τον πόλεμο. Θέλει να αντισταθμίσει την αδυναμία του να επιτύχει τους παράλογους στόχους του επί τους εδάφους μέσω τρομοκρατίας.

Επομένως, κάθε ενίσχυση της αεράμυνάς μας, μας φέρνει κυριολεκτικά πιο κοντά στο τέλος του πολέμου, κάτι που όλοι περιμένουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης