Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Ελλάδα την προσεχή Κυριακή (16/11) για να υπογράψει συμφωνία στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε στην Kyiv Independent μια πηγή κοντά στο Προεδρικό Γραφείο της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας, ο Ουκρανός Πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και με άλλους κορυφαίους Έλληνες αξιωματούχους.
Εάν δεν προκύψει κάποια αλλαγή, το ταξίδι του Ζελένσκι θα είναι το δεύτερο στην Αθήνα μετά την έναρξη των συγκρούσεων στην Ουκρανία. Θυμίζουμε ότι ο Ουκρανός είχε επισκεφθεί ξανά την ελληνική πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 2023, σε ένα μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο για την ελληνική Κυβέρνηση.
Βιασύνη λόγω χειμώνα
Η συμφωνία που θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας με την Ελλάδα έρχεται καθώς οι ουκρανικές πόλεις συνεχίζουν να πλήττονται από ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, με τη χώρα να οδεύει προς έναν σκληρό χειμώνα.
Οι επιθέσεις της Ρωσίας αναγκάζουν τις ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, να εφαρμόζουν επείγουσες διακοπές ρεύματος για πάνω από 12 ώρες για να σταθεροποιήσουν την ενεργειακή κατάσταση.

Τι άλλο θα ζητήσει ο Ζελένσκι;
Εκτός όμως από τα ενεργειακά, ο Ουκρανός Πρόεδρος έχει κι άλλα στο μυαλό του και κυρίως όσα αφορούν εξοπλισμούς. Δεν είναι απίθανο λοιπόν να ζητήσει -από κοντά πια- από την ελληνική Κυβέρνηση εκείνους τους Patriot, για να ενισχύσει την αεράμυνα του Κιέβου.
Διακαής πόθος του Ζελένσκι είναι και τα μαχητικά Mirage, τα οποία σιγά-σιγά θα αποσυρθούν από το οπλοστάσιο της Πολεμικής μας Αεροπορίας και οι Ουκρανοί θέλουν με κάθε τρόπο να βρεθούν στο δικό τους οπλοστάσιο.
Το ερώτημα είναι: Τι θα κάνει η Κυβέρνηση με τον Ζελένσκι και τις απαιτήσεις του; Δεν έχει στείλει αρκετά στην Ουκρανία, σε βάρος κάποιες φορές, των ελληνικών αμυντικών δυνατοτήτων;
Οι φήμες περί αντιπερισπασμού
Εν μέσω του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς στην Κυβέρνησή του, που κλονίζει ακόμα και τον ίδιο, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έρχεται στην Ελλάδα, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από πολύ κόσμο που θεωρεί ότι το ταξίδι αυτό γίνεται για λόγους που δεν σχετίζονται ούτε με τα ενεργειακά, ούτε με τα εξοπλιστικά.
Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ευρέως ότι ο Ζελένσκι θα είναι στην Αθήνα και για να συναντηθεί με τον Τιμούρ Μίντιτς και να συνομιλήσει μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο, καθώς εκείνος φέρεται να βρίσκεται στη χώρα μας μετά την απόδρασή του από την Ουκρανία!
Θυμίζουμε: Ο Μίντιτς είναι στενός συνεργάτης του Ουκρανού Προέδρου που το έσκασε από τη χώρα του λόγω του σκανδάλου διαφθοράς με τις χρυσές μίζες (και τις χρυσές τουαλέτες…) και θεωρείται ως ο αρχικομπιναδόρος της όλης υπόθεσης.
Δείτε επίσης:
- Ο Ζελένσκι στην Αθήνα για το mega deal
- Ουκρανία: Η χρυσή τουαλέτα του κομπιναδόρου συνεργάτη του Ζελένσκι
- 500 εκατομμύρια δολάρια για οπλισμό στην Ουκρανία μέσω του NATOϊκού μηχανισμού PURL
- Το ΔΝΤ πάει στην Ουκρανία
- Ουκρανία: Έχασε το 80% της διεθνούς υποστήριξης για τον ενεργειακό της τομέα
- Καταπέλτης ο Όρμπαν κατά του διεφθαρμένου Ζελένσκι με μήνυμα στην ΕΕ
- Όταν αγοράζει Rafale η Ελλάδα στην Ουκρανία χαίρονται

