Σημαντική διπλωματική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κάιρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις χώρες που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη μεσολάβηση για την κρίση στη Γάζα: την Αίγυπτο, το Κατάρ και την Τουρκία.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκε η υλοποίηση της δεύτερης φάσης της συμφωνίας εκεχειρίας, η οποία βασίζεται στο σχέδιο που έχουν προωθήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Συντονισμός με την Ουάσινγκτον
Στις συζητήσεις συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη, όπως οι επικεφαλής των αιγυπτιακών και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και ο Πρωθυπουργός του Κατάρ.
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δίκτυο Al-Qahera News, οι επαφές επικεντρώθηκαν στον στενό συντονισμό με την Ουάσινγκτον, με κύριο στόχο την «επιτυχή υλοποίηση της δεύτερης φάσης της συμφωνίας εκεχειρίας» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τους περιφερειακούς μεσολαβητές καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που επιδιώκει να έχει η Τουρκία στην περιοχή.
Δείτε επίσης:
- Γάζα: Επίσημη ανακοίνωση του Ισραήλ ότι σκότωσε τον διοικητή της Χαμάς
- Γάζα: Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο Τραμπ – «Όχι» από τη Χαμάς
- Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, υπουργούς και αξιωματούχους του Ισραήλ

