Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, είχε ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο (6/12), με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις.
Έμφαση στον διάλογο και την εκτόνωση
Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και εξέφρασε την πάγια του θέση ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω διαλόγου.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών καναλιών επικοινωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας. Η Τουρκία εξέφρασε την ελπίδα της για την ταχύτερη δυνατή εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών.
Στο τραπέζι η αεροπορική σύνδεση
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η ενίσχυση των διμερών δεσμών μέσω της επανενεργοποίησης της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Καράκας και Κωνσταντινούπολης.
Η σύνδεση αυτή, η οποία θα εξυπηρετείται από τις Turkish Airlines, θεωρείται κρίσιμη για τη διευκόλυνση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων. Η ανάγκη επανεκκίνησης του δρομολογίου καθίσταται επιτακτική, δεδομένου ότι πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει τις πτήσεις προς τη Βενεζουέλα λόγω της έντασης με τις ΗΠΑ.
Δείτε επίσης:
- Μαδούρο: Λέει ότι είχε «εγκάρδια συνομιλία» με τον Τραμπ
- Ο Τραμπ προανήγγειλε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν στόχους στο έδαφος της Βενεζουέλας
- Ο Ερντογάν θέλει και πάλι τον ρόλο του κύριου διαμεσολαβητή στο Ουκρανικό

