Με τον μήνα Δεκέμβριο ήδη να τρέχει, η υποχρέωση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φαντάζει όλο και πιο πολύ επιβεβλημένη αφού ο χρόνος κυλά, με το υπουργείο οικονομικών να διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση παράταση στην αποπληρωμή τους.
Γιατι δεν δίνεται παράταση
Ο λόγος της μη παράτασης έγκειται στην αλλαγή του συστήματος επιβολής προστίμων από το 2026 και μετά. Ο στόχος είναι να γίνει το σύστημα λιγότερο τιμωρητικό σε σχέση με το παλιό, το οποίο επέβαλλε αυτόματο πρόστιμο 100% (διπλάσια τέλη) ακόμη και για μία ημέρα καθυστέρησης.
Τα νέα, κλιμακωτά πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:
- 25% του αρχικού ποσού, εάν η πληρωμή γίνει εντός του Ιανουαρίου του 2026.
- 50% του αρχικού ποσού, εάν η πληρωμή γίνει εντός του Φεβρουαρίου του 2026.
- 100% του αρχικού ποσού (διπλάσια τέλη), εάν η πληρωμή γίνει από την 1η Μαρτίου 2026 και μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ήδη αποπληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 700.000 -από τους 5,5 εκατομμύρια- ιδιοκτήτες ΙΧ. Μέχρι το Σαββατοκύριακο, είχαν καταγραφεί 697.442 πληρωμές, συνολικού ύψους 115,1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόλις στο 10% των συνολικών εσόδων (1,2 δισ. ευρώ) που αναμένεται να εισπραχθούν. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 4,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες καλούνται να σπεύσουν για την εξόφληση έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Δείτε επίσης:


Και τα οργανα της ΕΕ, οι Τραπεζες δηλαδη που μας πτωχευσαν το 2010 μπλοκάρουν τους Τραπεζικους λογαριασμους και την μεταφορά χρημάτων ακόμα και σε όσους δεν χρωστάνε αν δεν τους δώσουν ολα τα εγγραφα που παρανόμως ζητάνε με εσωτερικους κανονισμους της Τραπέζης ενώ έχουν προσωπικά δεδομένα που δεν πρέπει να ενδιαφέρουν την τράπεζα (στοιχεία συγγενων, περιουσιακα στοιχεια κλπ). Οταν χρησιμοποιουν νομους για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους χρησιμοποιουν ακυρους νομους π.χ. τον 4557 του 2018 που ειναι για … ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
Ειναι η ΤΡΑΠΕΖΑ μηχανισμος καταστολής της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και δεν το ξέραμε ? Ρητορικό το Ερωτημα !
Ετσι οι Ελληνες αφου δεν μπορούν να μεταφερουν χρήματα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΓΚΟΥΛΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ) + το ΚΡΑΤΟΣ ακόμα και να ήθελαν !!!
Φυσικά εδώ βλέπουμε οτι θα βάλει προστιμα η ΑΑΔΕ, ομως ξεχνάει οτι το προστιμο αυτό ειναι με υπαιτιότητα της ΤΡΑΠΕΖΗΣ που μπλοκάρει την μεταφορα χρημάτων και αρνείτε την παροχή υπηρεσιών ως όφειλε και τελικά το προστιμο θα το πληρώσει η ιδια η Τραπεζα αν δεν διαγραφεί τελικά οπως εγινε με το Κορονοπροστιμο !!!
Πρεπει να έχουν IQ ραδικιού … δεν εξηγείται αλλιώς τα αυτογκολ που βάζουν το ενα μετά το αλλο μόνοι τους :p
iq ραδικιού ή όχι,εκτός από αντιεπαγγελματικοι και καταχραστικοί είναι και εντελώς παράνομοι .
Το κράτος,και η κάθε κυβέρνηση,μπορεί να ακολουθεί τις όποιες εντολές από ΕΕ και να θέλει
να διαλύσει τα πάντα..
Οι τραπεζούλες όμως,είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις..Δεν είναι ούτε δημόσιοι οργανισμοί,ούτε και
τσιφλίκια και υπαλληλάκια του κάθε πρωθυπουργού και των φοροελεκτικών του μηχανισμών.
Επίσης δεν υπάρχει κανένας νόμος που να δικαιολογεί την αναστολή κάποιων υπηρεσιών τους
για μειώσεις προσωπικού καθώς και την απαγόρευση δανεισμού σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες..
Ρωτάει γιατί δεν δίνεται παράταση…
Γιατί Δεν υπάρχει σάλιο, γιατί έχουν φάει και τους μεντεσέδες γι’αυτό.
Υπόσχονται λεφτά στους αγρότες, από πού θα βρε τα λεφτά ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ρε τούβλα;;;
Από το ταμείο ανάκαμψης ή από τη φορολογία που προορίζονται για εντελώς διαφορετικούς σκοπούς;;;