Οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία με θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις (video)

Must Read

Τις πόρτες τους άνοιξαν τα σχολεία της χώρας μετά από δύο ολόκληρους μήνες!

Οι τάξεις υποδέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας, μετά το λουκέτο της 11ης Μαρτίου, τους μαθητές της Γ λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 11 Μαΐου, θα επιστρέψουν οι μαθητές της  Α’ και Β’ Λυκείου αλλά και των γυμνασίων.

Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών, πιθανόν να επιστρέψουν στο σχολείο οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το 66% των τμημάτων της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ θα κάνουν καθημερινά μάθημα και όχι εκ περιτροπής, διότι τα τμήματα αυτά έχουν κάτω από 15 μαθητές και δεν χρειάζεται να γίνει κατάτμηση τμημάτων. 

Θερμομέτρηση, μάσκες, αποστάσεις

Καθηγητές, προσωπικό και μαθητές, περνούν πριν εισέλθουν στις τάξεις από θερμομέτρηση ενώ όσοι επιθυμούν, φορούν προστατευτική μάσκα για την οποία υπάρχει σύσταση αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Εικόνες από σχολείο στον δήμο Γλυφάδας αποτυπώνουν την επαναλειτουργία των σχολείων, με τις διαμορφωμένες τάξεις στις οποίες οι μαθητές κάθονται ένας σε κάθε θρανίο σε απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ το μάθημα γίνεται με 15 μαθητές κάθε φορά. Αντισηπτικά βρίσκονται σε κάθε αίθουσα, ενώ δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση στο προαύλιο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, με τους μαθητές να εισέρχονται απευθείας στην τάξη τους. Τα παράθυρα θα είναι διαρκώς ανοιχτά για τον σωστό αερισμό των χώρων, ενώ προβλέπεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα. 

Από απόσταση στα διαλείμματα

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται τα διαλείμματα από σήμερα μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Το διάλειμμα δεν θα είναι ενιαίο με τους μαθητές να τρέχουν στο προαύλιο όλοι μαζί, αλλά προβλέπεται σταδιακή έξοδος για κάθε τμήμα το οποίο θα έχει συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο. Τα παιχνίδια με μπάλα απαγορεύονται ενώ τα τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά.

Απουσίες

Όσοι μαθητές έχουν ειδικό λόγος απουσίας, θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή αναμετάδοση το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, αφού στις αίθουσες έχουν ήδη εγκατασταθεί κάμερες. Εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την πρακτική κάνοντας λόγω για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι στο σχολείο, προβλέπεται πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα

Γυμνάσια και λύκεια θα ολοκληρώσουν τον κύκλο μαθημάτων τους μέχρι τις 12 Ιουνίου, ενώ προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, αφού η αξιολόγηση θα γίνει σύμφωνα με τον ΜΟ των βαθμών των τετραμήνων. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν 15 και 16 για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια.

https://www.youtube.com/watch?v=0QdC2qSrsz0

https://www.youtube.com/watch?v=7skrrOT5_Qw

https://www.youtube.com/watch?v=ESVRnDYlj34

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This