Το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Δένδιας και η αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναχωρεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Βουλγαρία, όπου ο υπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Το πρόγραμμα SAFE
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου της ΕΡΤnews, Δημήτρη Θωμά, η Βουλγαρία, όπως και η Ελλάδα, έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE, με στόχο τη χρηματοδότηση για την προμήθεια αμυντικών συστημάτων.
Ανάμεσα στα συστήματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες περιλαμβάνεται και το σύστημα «Κένταυρος».
Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον ομόλογό του και τον πρωθυπουργό
Το πρόγραμμα SAFE παρέχει στήριξη στα κράτη-μέλη για την προμήθεια εξοπλισμών που σχετίζονται κυρίως με την αντιπυραυλική άμυνα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και τα πυρομαχικά, σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Κατά την επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας και προγραμματίζεται επίσης μια άτυπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντρέι Γκιούροφ.
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης
Nίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα έχει υψώσει ασπίδα προστασίας γύρω και πάνω από την Κύπρο»

