ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Συνελήφθη 46χρονος Έλληνας για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Βρετανία: Συνελήφθη 46χρονος Έλληνας για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Έναν Έλληνα υπήκοο, κάτοικο Μονάχου Γερμανίας, συνέλαβαν οι βρετανικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση κατασκοπείας που φέρεται να συνδέεται με το Ιράν.

Πρόκειται για τον 46χρονο Ιωάννη Αϊδινίδη, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο 16 Μαΐου και κατηγορήθηκε βάσει του βρετανικού Νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας.

Η κατηγορία

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορίες σχετίζονται με τη φερόμενη στοχοποίηση δημοσιογράφου που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό του Iran International, μέσου ενημέρωσης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Ο Αϊδινίδης αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ, ενώ οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Γνωρίζουμε ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδιαίτερα σε όσους εργάζονται σε ιρανόφωνα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνόμευσης του Λονδίνου, Χέλεν Φλάναγκαν, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με οργανισμούς και πρόσωπα που ενδέχεται να επηρεάζονται από την υπόθεση, παρέχοντας συμβουλές και υποστήριξη για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, τρία άτομα κατηγορήθηκαν για απόπειρα εμπρησμού εγκαταστάσεων που συνδέονται με το Iran International στο βορειοδυτικό Λονδίνο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Η βρετανική αστυνομία είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι εξετάζει πιθανές ιρανικές διασυνδέσεις τόσο με το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και με σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σε εβραϊκούς χώρους στην πρωτεύουσα. Την ευθύνη για αρκετές από τις επιθέσεις είχε αναλάβει η φιλοϊρανική οργάνωση Ashab al-Yamin al-Islamiyya (HAYI).

Δείτε επίσης:

Ιράν: Εκτέλεση πρώην πρωταθλητή MMA για «κατασκοπεία» προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις

Σκόπια: Σκάνδαλο κατασκοπείας στο Προεδρικό Μέγαρο – Έρευνα για διαρροή σε χώρα εκτός ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης