Αστυνομικοί πέρασαν εκ νέου χειροπέδες στην 77χρονη γυναίκα για την υπόθεση του θανάτου του 82χρονου συζύγου της στο σπίτι τους στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερη.
Ο λόγος της νέας σύλληψής της, είναι πως, σύμφωνα με το thestival.gr, η αξονική που έγινε στη σορό του ηλικιωμένου από το εργαστήριο Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, έδειξε χτύπημα στο κεφάλι σε σημείο που δεν μπορεί να έγινε από πτώση.
Χτύπημα με αντικείμενο
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο 82χρονος φέρει μεγάλο χτύπημα στο θόλο του κρανίου, το οποίο δεν μπορεί να προκλήθηκε από πέσιμο, αλλά μόνο από χτύπημα με αντικείμενο.
Μετά το συγκεκριμένο χτύπημα, μάλιστα, ο 82χρονος έπεσε στο έδαφος από τα δεξιά του σώματος του με αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά του.
Ως εκ τούτου, οι Αρχές αναμένεται, πλέον, να ασκήσουν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην σύζυγό του.
Παράλειψη βοήθειας
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 28/3 ο 82χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι τους από αστυνομικούς, στους οποίους 77χρονη είχε πει ότι προσπαθούσε επί ώρες να τον σηκώσει, αλλά δεν τα είχε καταφέρει.
Την αστυνομία φέρεται να ειδοποίησε γείτονας του ζευγαριού, με την σύζυγο να συλλαμβάνεται στο πλαίσιο του Αυτόφωρου για παράλειψη βοήθειας.
Την Κυριακή 29/3, η εισαγγελέας τήν παρέπεμψε να δικαστεί για παραβίαση των περιοριστικών όρων που τής είχαν επιβληθεί σε προγενέστερο χρόνο, οι οποίοι αφορούσαν σε απαγόρευση του να πλησιάζει τον 82χρονο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.
Ενδοοικογενειακή βία
Να σημειωθεί ότι, στο παρελθόν η σύζυγος είχε παρουσιαστεί δυο φορές ενώπιον των δικαστηρίων κατηγορούμενη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 82χρονου.
Εκείνος, όμως, επέμενε ότι δεν επιθυμούσε την τιμωρία της, καθώς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχε, για να τον φροντίζει.

