Τετάρτη 16/6/2021

ΥΕΘΑ στην ΕΡΤ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας με την Τουρκία» (video)

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας με την Τουρκία», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας επίσης, αναφορικά με το σοβαρό πρόσφατο επεισόδιο στις Οινούσσες, πως «η ένταση σε μικρούς χώρους αυξάνει το κίνδυνο για ατύχημα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΕΡΤ ο κ. Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς για την εισβολή των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής εντός των εθνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσσών και την παρενόχληση σκάφους της Frontex και ελληνικού αλιευτικού, υποστήριξε ότι «κάποιες μέρες είναι μεγάλη η ένταση, άλλες μέρες υπάρχει ησυχία», προσθέτοντας: «Εμείς βλέπουμε τη συνολική εικόνα, αυξημένη δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο».

Κατέληξε μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας πως «η ένταση σε μικρούς χώρους αυξάνει το κίνδυνο για ατύχημα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε επίσης ότι έχουν γίνει διαβήματα προς το ΝΑΤΟ και προς διεθνείς οργανισμούς και πως η χώρα μας περιμένει «καλή τη πίστει μια καλύτερη συμπεριφορά» από την Τουρκία. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας».

«Δεν νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μας κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε», κατέληξε.

  • Δείτε τη συνέντευξη του ΥΕΘΑ στην ΕΡΤ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ