14-7-2020

Η ακραία πρόκληση που ετοίμασαν οι Τούρκοι ανήμερα της επετείου της  Άλωσης ακυρώθηκε (video)

Την 29η Μαΐου, επέτειο της  Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η οποία θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην Ελληνική ιστορία και θα έχει χαρακτηριστεί ως «Αποφράδα Ημέρα» του έθνους, διάλεξαν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν με αισχρό τρόπο ακόμα μια φορά.

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς εμφανίστηκε σε διαδικτυακό κανάλι και κάλεσε τους μουσουλμάνους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προσευχή στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, μπροστά ακριβώς από την Αγια-Σοφιά.

Με θράσος και επεκτατικές διαθέσεις ο Τούρκος θρησκευτικός ηγέτης κάλεσε τους πιστούς να «κατακτήσουν» τα τζαμιά κάνοντας λόγο και για την Αγια-Σοφιά:. «Ελπίζω ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου, θα κατακτήσουμε τα τζαμιά εκείνη την ημέρα, που είναι το σύμβολο της Άλωσης».

«Τώρα είναι η ώρα για την Αγιά Σοφιά», «φωνάζουν» τα τουρκικά media. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ασκούν έντονες πιέσεις στον Σουλτάνο να λειτουργήσει τον ιστορικό ναό που είναι πλέον μουσείο, ως τουρκικό τέμενος αφού δεν υπάρχει… κάποια συμφωνία!

Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, ο Αλί Ερμπάς χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του, ανακοίνωσε ότι η τοποθεσία της προσευχής άλλαξε και θα γίνει στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ