ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Δερβένι - Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Δερβένι – Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια

Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας νεκρός και μία 40χρονη τραυματίας με εγκαύματα

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δερβένι του Δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, με τις φλόγες να φτάνουν σε κατοικημένες περιοχές και να απειλούν σπίτια στη Λητή. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, μία 40χρονη γυναίκα τραυματίστηκε με εγκαύματα στην προσπάθειά της να προστατεύσει την κατοικία της, ενώ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από τη φωτιά

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα σε δασική έκταση στα όρια με τη Λητή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν σε οίκημα της περιοχής, ενώ οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του διερευνώνται.

Παράλληλα, πυροσβέστες απεγκλώβισαν μία 40χρονη γυναίκα από εξωτερικό χώρο κατοικίας. Η τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τη διακόμισε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα υπέστη εγκαύματα κυρίως στα χέρια, αλλά και στον μηρό και τον τράχηλο. Νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική, είναι αιμοδυναμικά σταθερή και η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κατοικία της από τις φλόγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 σε χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι, κατακαίγοντας αρχικά γεωργικές εκτάσεις με καλάμια και σιτηρά. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το μέτωπο εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονική δασική περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σταδιακά και πλέον στην επιχείρηση συμμετέχουν 115 πυροσβέστες, τρεις ομάδες δασοκομάντος, 36 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στην περιοχή επιχειρούν επίσης δυνάμεις του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συνδράμουν στις προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς.

Μηνύματα του 112 και εκκένωση της Λητής

Λόγω της επικίνδυνης εξέλιξης της φωτιάς, εστάλησαν διαδοχικά προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112.

Το πρώτο ενημέρωνε τους κατοίκους για την πυρκαγιά και τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ακολούθησε νέο μήνυμα που ζητούσε από όσους βρίσκονται στην κοινότητα Λητής να απομακρυνθούν προληπτικά προς το γήπεδο της περιοχής.

Οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα στην κατηγορία 3 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, γεγονός που σημαίνει υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης και ταχείας εξάπλωσης πυρκαγιών.

Οι αρχές παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται με στόχο να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο πριν επεκταθεί περαιτέρω.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης