Σάββατο 12/6/2021

Γαλλικά μαχητικά στην Κύπρο που «δεν είναι άσχετα με την τουρκική προκλητικότητα»

Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο της Κύπρου προσγειώθηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένονται και πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, η άφιξη των γαλλικών μαχητικών δεν είναι άσχετη με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας που συμφώνησαν Νίκος Αναστασιάδης και Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψη του πρώτου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sigmalive, Γάλλοι στρατιωτικοί τεχνοκράτες επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα Λιμάνια της Λάρνακας και της Λεμεσού για να εξετάσουν της υποδομές υποδοχής γαλλικών πλοίων, καθώς η ναυτική βάση στο Μαρί είναι σε φάση αναβάθμισης.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην Πάφο και θα εκτελούν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος και στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την Κύπρο και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ