ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΆργος: Νέα προθεσμία για αύριο πήραν οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο

Άργος: Νέα προθεσμία για αύριο πήραν οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο

Ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Θριασίου

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Άργος. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία 24 ωρών, με τις απολογίες τους να μετατίθενται για το Σάββατο 11 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, ο 20χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του, νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου Νοσοκομείου.

 Τι υποστήριξε η υπεράσπιση

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αστυνομικών, Πέτρος Κουκούλης, ανέφερε ότι η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και πως η υπεράσπιση αναμένει κρίσιμα στοιχεία της δικογραφίας πριν από τις απολογίες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι εντολείς του απορρίπτουν τον ισχυρισμό περί ενδεχόμενου δόλου, υποστηρίζοντας ότι δεν αποδέχονται τη συγκεκριμένη νομική αξιολόγηση των πράξεών τους.

Η θέση της οικογένειας του 20χρονου

Από την πλευρά της οικογένειας, η δικηγόρος της μητέρας του 20χρονου, Μαρία Σφέτσου, δήλωσε ότι η εντολέας της κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής, περιγράφοντας τον γιο της ως ένα ήρεμο και ιδιαίτερα φιλικό παιδί.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε, η μητέρα υποστηρίζει ότι ο νεαρός είχε βιώσει στο παρελθόν τραυματικές εμπειρίες και αντιμετωπίζει ελαφρά διανοητική αναπηρία, γεγονός που, όπως εκτιμά, ενδέχεται να επηρέασε την αντίδρασή του κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Η ίδια επιμένει επίσης ότι ο γιος της δεν έφερε κανένα όπλο.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής

Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και βαριά σωματική βλάβη, ενώ οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων με σκοπό τον εκφοβισμό.

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρούνται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα οποία αναμένεται να αποσαφηνίσουν εάν ο τραυματισμός του 20χρονου προήλθε από απευθείας βολή ή από εξοστρακισμό.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης