Αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας: «Οι νησίδες Ρω και Στρογγυλή είναι τουρκικές και η Ελλάδα τις κατέχει παράνομα»!

Must Read

Μέσω της εφημερίδας Sozcu ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, απόστρατος ναύαρχος και αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, υποστηρίζει πως οι νησίδες Ρω και Στρογγυλή γύρω από το Καστελόριζο είναι τουρκικές και η Ελλάδα «τις κατέχει παράνομα»! Θέτει, έτσι, θέμα διεκδίκησης από την Τουρκία των συγκεκριμένων νησίδων!

Ο Γιαϊτζί «ερμηνεύει» (τουρκικά φυσικά) τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1947) καθώς και τις ιταλοτουρκικές συμφωνίες του 1932 για τον καθορισμό των συνόρων ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τα τουρκικά παράλια.

«Οι νησίδες Ρω και Στρογγύλη δεν αναφέρονται στη Σύμβαση της 4ης Ιανουαρίου 1932, μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, οπότε στην περίπτωση αυτή έγκυρα θεωρούνται όσα αναφέρει η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και το άρθρο 15, σύμφωνα με το οποίο μόνο το νησί Καστελόριζο παραχωρήθηκε στην Ιταλία. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κράτος δεν μπορεί να μεταβιβάσει περισσότερα από τα δικαιώματά του σε άλλο κράτος. Έτσι το 1947 οι νησίδες γύρω από το Καστελόριζο θα έπρεπε να επιστρέψουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας, το διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This