Forbes: Η Τουρκία έχει πλέον απέναντι της μία γιγαντιαία ναυτική συμμαχία

Must Read

Με ένα εκτενές αφιέρωμα στα τεκταινόμενα στην ανατολική Μεσόγειο, το Φορμπς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία έχει πλέον να αντιμετωπίσει ενωμένες ναυτικές δυνάμεις που μαζί συνιστούν μία ναυτική υπερδύναμη.

 

Με μία εκτενή αναφορά στις δομές και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, γίνεται μία λεπτομερής αντιπαράθεση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς το Φορμπς θέτει απέναντι στην Τουρκία όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά το Ισραήλ, την Γαλλία και την Αίγυπτο! Τις οποίες χαρακτηρίζει ως εχθρικές δυνάμεις που αντιτίθενται στους Τουρκικούς σχεδιασμούς για την ανατολική Μεσόγειο.

 

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η ανάλυση αυτή ενός αμερικανικού μέσου που θεωρείται παγκόσμιο think tank, είναι εξέχουσας σημασίας για τις εξελίξεις. Το Φορμπς δεν θα προέβαινε ποτέ σε αυτή την ανάλυση, εάν δεν είχε διασταύρωση από διάφορες πηγές την στάση που θα τηρήσουν οι συγκεκριμένες χώρες που αναφέρει στο άμεσο μέλλον.

 

Και η ανάλυση του είναι απολύτως εμπεριστατωμένη, διότι δεν εμπλέκει ούτε την Αμερική, ούτε την Γερμανία, ούτε την Ιταλία, ούτε την Ισπανία. Διότι εμείς έχουμε ζήσει στο πετσί μας την διγλωσσία και τις ίσες αποστάσεις από χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι και εταίροι. Στις κρίσιμες στιγμές όμως, νίπτουν τας χείρας τους αφήνοντας την Ελλάδα μόνη απέναντι στην Τουρκία.

 

Το Ισραήλ όμως, εκδηλώθηκε ανοιχτά και με σαφήνεια. Η Αίγυπτος το ίδιο. Η Γαλλία πέρασε από τα λόγια στα έργα και έστειλε μαχητικά και πολεμικά πλοία. Είναι λοιπόν μία ανάλυση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που δείχνουν ότι η Τουρκία οδεύει σε ένα νέο Ναυαρίνο. Και αυτός είναι ο εφιάλτης του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This