Παραληρεί ο Τούρκος απόστρατος Καρακούς: «Οι λέξεις Αιγαίο και Αγαμέμνονας είναι τουρκικές» (video)

Must Read

O απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς με εμπρηστικές δηλώσεις του σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού CNN Türk, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σωστό να θεωρείται ελληνική η λέξη Αιγαίο!

Κατά την διάρκεια της εκπομπής και ενώ συζητούσαν την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος απόστρατος ανέφερε ότι οι λέξεις «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» ανακαλύφθηκαν από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το tourkikanea.gr, ο ίδιος ακούγεται να λέει «Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους. Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά. Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη».

Ο Τούρκος απόστρατος υποστήριξε μάλιστα ότι το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα έχει τουρκικές ρίζες: «Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This