Οι Τούρκοι «πολιορκούν» το Καστελλόριζο, η Ελλάδα δανείζεται γαλλικές φρεγάτες και στον Έβρο γίνεται ψυχολογικός πόλεμος (video)

Must Read

Οι ελληνοτουρκικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα είναι ραγδαίες, όπως και οι τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες είναι ασταμάτητες. Η Ελλάδα από την πλευρά, της προσπαθεί να ισχυροποιήσει την διπλωματική της ασπίδα απέναντι στην Τουρκία, αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Ισχυροποιείται και επί του πρακτέου με τη βοήθεια της Γαλλίας. Την ίδια στιγμή, υπάρχει και ο Έβρος, ένα άλλο «πεδίο μάχης», το οποίο φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο. Με τουρκικό δάκτυλο φυσικά.

Ξεκινώντας από τα ελληνογαλλικά, είναι γνωστό ότι μετράμε αντίστροφα για τη συνάντηση που θα έχει  με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στην Κορσική. Εκεί, θα συζητηθεί η τουρκική προκλητικότητα και η κοινή στάση Ελλάδας-Γαλλίας απέναντι σε αυτήν, ενώ αναμένεται να κλείσει και η ελληνογαλλική συμφωνία, ή τουλάχιστον μέρος αυτής, για την προμήθεια των γαλλικών μαχητικά Rafale και άλλους εξοπλισμούς (πυραύλους κλπ.) και ίσως να έχουμε και νέα για τις φρεγάτες.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος για το θέμα των φρεγατών, η Γαλλία θα δανείσει στην Ελλάδα δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες (μέχρι να ξεκαθαριστεί αν θα γίνει τελικά αγορά) και αυτό ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Οι πληροφορίες μιλούν για 2 γαλλικές φρεγάτες Φρεμ που ναυπηγήθηκαν το 2019, την Αλσατία και την Λωρένη (όπως τις έχουν ονομάσει οι Γάλλοι) που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο τελικό στάδιο δοκιμών και διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας, ενώ είναι εξαιρετικές και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Το Καστελλόριζο ως στόχος της τουρκικής προπαγάνδας

Στην πρώτη γραμμή της τουρκικής προπαγάνδας παραμένει, εν τω μεταξύ, σταθερά το Καστελλόριζο. Το νησί… πολιορκείται από Τούρκους δημοσιογράφους, που προσεγγίζουν από θάλασσα και αέρα για να μεταδώσουν αυτό που υποστηρίζουν εκείνοι ότι αποτελεί παράνομη στρατιωτικοποίηση της περιοχής.

Λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί, με αφορμή την επέτειο Απελευθέρωσης στις 13 Σεπτεμβρίου, η Άγκυρα δεν κρύβει τις επιθετικές και επεκτατικές διαθέσεις της, για το μικρό ελληνικό νησί με την τεράστια στρατηγική σημασία.

Ψυχολογικός πόλεμος των Τούρκων στον Έβρο

Με ενίσχυση της φύλαξης της μεθορίου αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση στην αυξανόμενη ροή μεταναστών που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο. Αυτό, εκλαμβάνεται ως απόπειρα της Τουρκίας να «ταράξει τα νερά» ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 24 του μηνός.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, δεν λείπουν και οι προσπάθειες ψυχολογικού πολέμου στον Έβρο, με τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες να βάζουν στο τέρμα εμβατήρια μέσα στη νύχτα και να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This