Το Oruc Reis θα φύγει έχοντας «κουρελιάσει» τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Οι πολιτικοί μας αναφέρονται σε εθνική κυριαρχία στα έξι μίλια από τις ακτές μας, χωρίς να λένε για τα κυριαρχικά δικαιώματα που εκτείνονται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση πέρα από αυτές

Must Read

Στα έξι μίλια από τη νήσο Ρω θα φθάσει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis με τη νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας, η οποία παρατείνει την ερευνητική δραστηριότητα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, με τα πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας σε ετοιμότητα να αναλάβουν δράση αμέσως μετά.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση «το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος Demre 2B συλλογής δεδομένων ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με την τελευταία Navtex θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου».

Η Τουρκία προχωρά σε μια συνεχή κλιμάκωση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και επιδεικνύοντας την συνήθη θρασύδειλη τακτική της, επεκτείνει τις προκλήσεις της όσο η ανοχή της άλλης πλευράς της αφήνει περιθώρια.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται ότι ήταν μάλλον ατυχείς οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων που μιλούσαν για εθνική κυριαρχία στα έξι μίλια από τις ακτές μας, χωρίς να αναφέρονται στα κυριαρχικά δικαιώματα που εκτείνονται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση πέρα από αυτές και που η Τουρκία καταπατά και παραβιάζει χωρίς καμία ελληνική αντίδραση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This