Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Οι Τούρκοι απειλούν ευθέως το Καστελλόριζο!

Η φράση «κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Καστελλόριζο» που ανάρτησε επισήμως το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, παραπέμπει στις μαύρες μνήμες πριν από την εισβολή στην Κύπρο.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών είναι ξεκάθαρη και συνιστά ευθεία απειλή κατά του Καστελλόριζου:

«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων

Φυσικά η Τουρκία δεν έχει απολύτως κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στο Καστελλόριζο, όπως φυσικά δεν είχε και κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην Κύπρο. Όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εισέβαλε στην Κύπρο επικαλούμενη τις εγγυήσεις, διότι η ίδια ήταν εγγυήτρια δύναμη, χρησιμοποιεί τώρα την ίδια ακριβώς ρητορική για το Καστελλόριζο.

Συνεχίζει μάλιστα επιτιθέμενη στην Ελλάδα:

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναερίου χώρου,»

Και κλείνει με το αδιανόητο: «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό

Ο διάλογος άνευ όρων φυσικά είναι παράδοση άνευ όρων της Ελλάδος ως ηττημένης σε κάποιο πόλεμο που δεν έγινε ποτέ. Αναμένουμε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την ευθεία απειλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ