Οι ΗΠΑ «ρίχνουν» 50εκ. δολάρια στη Σούδα

Αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Ναυστάθμου της Σούδας

Must Read

Πενήντα εκατομμύρια δολάρια θα διαθέσει ο στρατός των ΗΠΑ σε έργα υποδομής στη Σούδα, με σκοπό τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του ναυστάθμου.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπεται στην επίσημη χρηματοδότηση του αμερικανικού προϋπολογισμού και σίγουρα αποτελεί το «κρυμμένο διαμάντι» για την ελληνική πλευρά από τις ειδήσεις πέραν του Ατλαντικού.

Διπλωματικές πηγές υπογράμμισαν ως ιδιαίτερα σημαντική τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Ναυστάθμου της Σούδας είναι αναμφισβήτητα κάτι που χαροποιεί και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικά όταν δεδηλωμένος στόχος είναι η δημιουργία και ελληνικού ναυστάθμου, εφάμιλλου της Σαλαμίνας, στη Σούδα. Αυτό, άλλωστε, είχε δηλώσει προ μηνών ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Βέβαια, οι ανάγκες για ένα τέτοιο έργο είναι τεράστιες, καταλαβαίνει κανείς ότι τόσο τα έργα υποδομής όσο και άλλα έργα που θα κάνουν οι Αμερικανοί στη Σούδα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό μας. Σίγουρα οι ελληνικές φιλοδοξίες διευκολύνονται από το ποσό που οι Αμερικανοί θα διαθέσουν και φέρνουν πιο κοντά την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου.

Αξίζει, φυσικά, να σημειωθεί ότι στο σχέδιο του αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού για το έτος 2021 (National Defence Authorisation Act), που υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων (House of Representatives) με μεγάλη πλειοψηφία (335 υπέρ, 78 κατά), υπάρχουν και άλλες διατάξεις που κεντρίζουν το ελληνικό ενδιαφέρον, μία εκ των οποίων είναι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία -σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα- για την αγορά των S-400.

Ταυτόχρονα, συγκεκριμένη αναφορά έγινε στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, βάσει της οποίας καλείται ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ να καταθέσει έκθεση στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου, περιέχοντας εκτίμηση αναφορικά με την αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Κάτι που δείχνει ότι η Τουρκία αρχίζει πλέον να αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ ως κομμάτι διαφορετικού γεωπολιτικού «μπλοκ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This