DEFENDER Europe 2021: Η αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη… τρόμαξε την Τουρκία

Θα διεξαχθεί και άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης

Must Read

Πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα, ανάμεσά τους και επιθετικά τύπου Απάτσι, έρχονται στην Αλεξανδρούπολη, η οποία μετατρέπεται σε κόμβο για το ΝΑΤΟ, αφού θα γίνουν διάφορες ασκήσεις στην Ελλάδα και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Η κεντρική άσκηση είναι η «DEFENDER Europe 2021». Σε αυτήν θα πάρουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, φυσικά και από τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ θα «τρέχουν» και άλλες ασκήσεις υπό την «ομπρέλα επιχειρήσεων» της «Poseidon Trident 2021».

Από αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως τον Μάιο θα καταφθάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks, επιθετικά τύπου Απάτσι, Σινούκ, για πρώτη φορά άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1.800 οχήματα.

Η μεταφορά δεν θα γίνει μέσω του σιδηροδρόμου, όπως με επιτυχία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί σε κάποια σημεία το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου από τις πλημμύρες, αλλά οδικώς.

Τα πρώτα ελικόπτερα και οχήματα φτάνουν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με το «θηριώδες» αμερικανικό πλοίο ENDURANCE, Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, κάποια από τα οποία μάλιστα θα πάρουν μέρος σε άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This