ΑΡΧΙΚΗΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒροχή από τις ταράτσες - Σύστημα στην Κίνα μειώνει τη θερμοκρασία έως και 8 βαθμούς Κελσίου

Βροχή από τις ταράτσες – Σύστημα στην Κίνα μειώνει τη θερμοκρασία έως και 8 βαθμούς Κελσίου

Ένα πρωτότυπος και αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών στις πόλεις

Ένα πρωτότυπο σύστημα δροσισμού που έχει εγκατασταθεί στην Κίνα έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δημιουργεί την εντύπωση ότι βρέχει από τις ταράτσες πολυκατοικιών. Πέρα όμως από το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, η τεχνολογία αυτή προβάλλεται ως μία πιθανή λύση για την αντιμετώπιση των ολοένα συχνότερων και ισχυρότερων αστικών καυσώνων.

Ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 38 βαθμούς

Το σύστημα λειτουργεί στην πόλη Yuncheng της επαρχίας Shanxi. Όταν η θερμοκρασία αγγίξει περίπου τους 38 βαθμούς Κελσίου, ειδικοί αισθητήρες δίνουν εντολή να ενεργοποιηθούν ακροφύσια υψηλής πίεσης που βρίσκονται εγκατεστημένα στις ταράτσες των κτηρίων.

Τα ακροφύσια εκτοξεύουν εξαιρετικά λεπτά σταγονίδια νερού, τα οποία σχηματίζουν μια εντυπωσιακή «κουρτίνα» που θυμίζει βροχόπτωση, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς

Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, η λειτουργία του συστήματος μπορεί να μειώσει τόσο τη θερμοκρασία του αέρα όσο και των επιφανειών κατά 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση από την έντονη ζέστη στις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης