«Πάγωσε» την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού ΥΠΕΞ!

Τους τα δώσαμε όλα και αυτοί κάνουν το κορόιδο!

Must Read

Μεγάλη ψυχρολουσία για την χώρα μας επιφύλασσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ!

Μία συμφωνία, στην οποία η Ελλάδα παραχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της, μέρος της εθνικής κυριαρχίας σε στρατεύματα ξένου κράτους, επ’ αόριστον. Ενώ ανέλαβε την υποχρέωση να προβεί σε ενέργειες που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «εθνική αυτοχειρία». Όπως η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και η προώθηση της ευρωατλαντικής του προοπτικής, και η «άμεση προώθηση» της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων και της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ειδικά η περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου ανοίγει την κερκόπορτα για διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου, ενώ δημιουργεί μέγιστη απειλή για την Θράκη. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να αποδεχτεί ένα κράτος το οποίο συνιστά προϊόν παραστρατιωτικής δράσης και χαλκευμένου δημοψηφίσματος.

Ενώ λοιπόν δώσαμε τα πάντα, θα περιμέναμε τουλάχιστον η συμφωνία αυτή να επιτρέπει στην Ελλάδα να κοιμάται ήσυχη όσον αφορά την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και φυσικά να της επιτρέψει να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις όμως έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες μας. Δείτε ακριβώς τι δήλωσε αναφερόμενος στην εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ:

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των διερευνητικών επαφών (συνομιλίες) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατ ‘αρχήν, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν θέματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών ειρηνικά μέσω διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Όπως γνωρίζετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικά δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με το πώς άλλα κράτη πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους για τα  θαλάσσια σύνορα (τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών)».

Δηλαδή, παρά τις τυμπανοκρουσίες και τις διθυραμβικές αναφορές, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα όσον αφορά την πολιτική των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να ξανασκεφτεί αυτά που υπέγραψε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This