Sargsyan Gurgen: Το λιοντάρι της Αρμενίας που ανατινάχθηκε πάνω στους Αζέρους εισβολείς

Ξύπνησε την συλλογική μνήμη των μαρτύρων Αρμενίας και Ελλάδας.

Must Read

Μία επική ιστορία ηρωισμού εκτυλίχθηκε κατά την πρόσφατη άνανδρη επίθεση του αζερικού στρατού κατά αρμενικού σημείου ελέγχου εντός του αρμενικού εδάφους.

Το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε απρόκλητα και άνανδρα στρατιώτες και πολίτες που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να τους εξοντώσει, επιτρέποντας την προώθηση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εντός αρμενικού εδάφους. Ο διοικητής του φυλακίου μαζί με μια χούφτα ηρωικούς υπερασπιστές που επιβίωσαν από τον πρώτο βομβαρδισμό, άρχισαν να μάχονται λυσσαλέα. Εξάντλησαν μέχρι και την τελευταία σφαίρα κατά των πολυάριθμων, άνανδρων εισβολέων, πολλαπλάσιων σε αριθμό, αλλά δειλών, αφού δεν τόλμησαν να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο τους ελάχιστους αρμένιους που υπερασπίζονταν το σημείο.

Μόλις οι σφαίρες τελείωσαν ενώ οι άνδρες του είχαν αποδεκατιστεί, ο Sargsyan
Gurgen, τραυματισμένος, ανατινάχτηκε χρησιμοποιώντας όσα εκρηκτικά είχαν απομείνει, την ώρα που οι Αζέροι προσέγγιζαν το σημείο.

Εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να αντιληφθούμε την θυσία του Αρμένιου ήρωα, διότι την έχουμε καταγεγραμμένη στην εθνική συλλογική μας μνήμη. Από τις Θερμοπύλες, τα τείχη της Βασιλεύουσας, το Ζαλόγγο, το Λιοπέτρι, εώς τα Ίμια.

Αθάνατος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This