Χουλουσί Ακάρ: «Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα με την Ελλάδα»

Must Read

Αναφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη του στο CNNTurk, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε σαφές ότι η Τουρκία επιθυμεί να ζήσει ειρηνικά με την Ελλάδα.

«Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση. Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα» είπε αρχικά ο υπουργός Άμυνας.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η Τουρκία επιθυμεί να μιλήσουν οι ειδικοί μεταξύ τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα βάθους. «Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήρθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον Υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα» κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ, για τα ελληνοτουρκικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This