Αισχρή ανακοίνωση του State Department για την τουρκική «εισβολή» στην Αλεξανδρούπολη

Μέσα σε λίγες ώρες, τα παλαμάκια έγιναν φάσκελα!

Must Read

Εκεί που περιμέναμε ότι η παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης η οποία μετατρέπεται κυριολεκτικά σε βάση των ΗΠΑ, τουλάχιστον θα διασφάλιζε ότι η Τουρκία δεν θα τολμούσε να την προσεγγίσει, όπως άλλωστε δεν είχε τολμήσει να το πράξει στο παρελθόν, είχαμε εχθές το αδιανόητο: Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, τουρκικά μαχητικά έφτασαν μία ανάσα από την πόλη! Για την ακρίβεια ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών παραβίασε «τα πάντα» φτάνοντας μόλις δυόμιση ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία στρατιωτική αντίδραση από τις ΗΠΑ, για να διασφαλίσουν την Αλεξανδρούπολη. Όπως δυστυχώς δεν υπήρξε καμία «ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας», όπως είχε εγγυηθεί πριν από λίγες εβδομάδες ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, έπειτα από την απίστευτη εναέρια εισβολή των Τούρκων στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου!

Και εάν για όλα τα ανωτέρω υπάρχει η μόνιμη δικαιολογία – επωδός ότι δεν μπορεί να γίνει στρατιωτική σύρραξη την συγκεκριμένη στιγμή, όταν υπάρχει ανοιχτό το μέτωπο της Ουκρανίας, αυτό που εξοργίζει περισσότερο από όλα, ειναι η αισχρή ανακοίνωση του State Department που ισοδυναμεί με ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας!

Απαντώντας σε ερώτηση αμερικανίδας δημοσιογράφου για το πόσο οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και για το πώς αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Στην πρώτη σας ερώτηση, σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις, ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κυβερνητικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα. Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Τι να σχολιάσεις! Εδώ μιλάμε για επίσημη αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας από τις ΗΠΑ! Διότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν κινήθηκαν στα όρια των 10 μιλίων, δεν αμφισβήτησαν το δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, δεν αμφισβήτησαν καν την εθνική κυριαρχία των 6 ναυτικών μιλίων! Έφτασαν δυόμιση μίλια από την Αλεξανδρούπολη! Το αντιλαμβανόμαστε;

Για ποια διαφωνία λοιπόν κάνει λόγο το State Department; Στα δυόμιση ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης;

Μιλάμε για την μεγαλύτερη εθνική προσβολή, λίγες ώρες μετά την πανηγυρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Όπως φαίνεται, ο πανηγυρικός λόγος μετατράπηκε σε λόγο για τα πανηγύρια και τα παλαμάκια μετατράπηκαν σε φάσκελα όχι κατά του Μητσοτάκη, αλλά κατά της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This