Στέλνει «αράδα» παράνομους μετανάστες η Τουρκία! «Μπλόκο» από το Λιμενικό – Έξαρση των ροών στον Έβρο

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις από θαλάσσης, από ξηράς και από αέρος - «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι»

Must Read

Μετά την πρωτοφανή πρόκληση της Τουρκίας να στείλει F-16 σχεδόν πάνω από την Αλεξανδρούπολη, τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο με μαχητικά, ελικόπτερα και drones, αλλά και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ο Άγκυρα προχωρά πάλι και σε μαζική αποστολή σκαφών με παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, βρίσκεται από τα ξημερώματα σε εξέλιξη μια επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, όπου πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη που είχαν αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στα οποία επιβαίνουν περίπου 450 άτομα, προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.




Τα σκάφη του Λιμενικού δεν επέτρεψαν την είσοδο των σκαφών με τους παράνομους μετανάστες, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Κατόπιν αυτού, δύο από τα πέντε σκάφη επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια, ενώ τα άλλα τρία ανέμεναν τα τουρκικά πλωτά προκειμένου να τα συνοδεύσουν πίσω στα τουρκικά παράλια.

Χθες, είχε γίνει μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό στα ανοιχτά της Ρόδου, όπου περισυνελέγησαν 21 μετανάστες και πρόσφυγες.

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο

Εκτός όμως από τη θάλασσα και τον αέρα, η Τουρκία έχει ανοίξει την «κάνουλα» των ροών και στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, όπου παρατηρείται μια αύξηση των μεταναστευτικών ροών, σε σημείο έξαρσης.

Στον Έβρο, λόγω της πολύ χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού (σ.σ. σε πολλά σημεία είναι μόλις 50 εκατοστά), οι διακινητές εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και στέλνουν συνεχώς μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr καθημερινά γίνονται περίπου 200-300 αποτροπές μεταναστών που αποπειρώνται να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Αν και διανύουμε τον Μάιο η εικόνα του ποταμού θυμίζει καλοκαίρι, κι αυτό διευκολύνει το έργο των διακινητών που χρησιμοποιούν περισσότερες βάρκες, στις οποίες στοιβάζονται πολλές μικρές ομάδες μεταναστών. Τη στιγμή που έφτιαξε ο καιρός, βρεθήκαμε σε απόλυτη ετοιμότητα. Πλέον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα περάσματα, αλλά χρησιμοποιούν όλη την οριογραμμή του ποταμού Έβρου κι για αυτό τον λόγο δεν περισσεύει κανείς μας. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων του νομού Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πάνω από το 50% των όσων προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας, προέρχονται από την Συρία, ενώ λιγότεροι από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Λέει ακόμα για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ζητά ενίσχυση από την Πολιτεία:

«Δίνουμε μία τεράστια μάχη με τα κυκλώματα. Πολλές φορές είναι ακραία αυτά που βλέπουμε και βιώνουμε ανθρώπινα δράματα, αφού οι διακινητές παίζουν με τις ζωές αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να αναπτύσσουμε τις δυνάμεις μας πολύ συχνά, με την λογική ότι πάντα θα βρουν το “κάτι παραπάνω”. Ανοίγουν νέα μέτωπα, βρίσκουν νέα περάσματα, κι εμείς χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα μέσα αλλά και άτομα ώστε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας με σοβαρότητα και απόλυτο επαγγελματισμό».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This