Γιατί η Ελλάδα θα ήθελε τις κορβέτες της ιταλικής Fincantieri

Γαλλική εφημερίδα γράφει για τις κορβέτες κλάσης Al Zubarah

Must Read

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής La Tribune το Πολεμικό μας Ναυτικό μπορεί να επιλέξει τις κορβέτες κλάσης Al Zubarah που κατασκεύασε η ιταλική Fincantieri, καθώς φαίνεται να τις προτιμά από αυτές της Naval Group.

Όπως γράφουν οι Γάλλοι, η απόφαση της Ελλάδας θα είναι και πολιτική, σε μια περίοδο που η Ιταλία μπορεί να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Τουρκία, ειδικά με τη σημερινή επίσκεψη του Μάριο Ντράγκι στην Άγκυρα.

Οι παρατηρητές αναμένουν ότι η Ιταλία θα άρει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εξομαλύνονται, με τον Ιταλό πρέσβη  στην Τουρκία, Μάσιμο Γκαϊάνι να σχολιάζει πως «η Ιταλία πάντα θεωρούσε την Τουρκία στρατηγικό εταίρο στη βιομηχανική συνεργασία».

Οι άλλες δύο προσφορές που εξακολουθούν να είναι στο διαγωνισμό είναι οι Gowind class 2500 που κατασκευάστηκαν από την Naval Group και οι Sigma 10514 που κατασκευάστηκε από την ολλανδική Damen.

Οι κορβέτες κλάσης Al Zubarah, σχεδιασμένες σύμφωνα με τους κανόνες RINAMIL, θα είναι εξαιρετικά ευέλικτες και ικανές να εκπληρώνουν διαφορετικά είδη εργασιών, από επιτήρηση με δυνατότητες θαλάσσιας διάσωσης έως να γίνουν μαχητικά σκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της La Tibune, οι Ιταλοί έχουν προσφέρει στην Ελλάδα τέσσερις κορβέτες «Doha» της κατηγορίας Al Zubarah (3.200 τόνοι) για περίπου 2 δισ. ευρώ.

Θα έχουν μήκος περίπου 107 μέτρα, πλάτος 14,70 μέτρα με μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβων. Οι μονάδες θα μπορούν να φιλοξενήσουν 112 άτομα επί του σκάφους.

Επιπλέον, οι κορβέτες θα μπορούν να χειρίζονται ταχύπλοα, όπως το RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) μέσω πλευρικών γερανών ή ράμπας έλξης που βρίσκεται στην μακρινή πρύμνη. Το κατάστρωμα πτήσης και το υπόστεγο έχουν μέγεθος για να φιλοξενήσουν ένα ελικόπτερο NH90.

*πηγή φωτογραφίας www.fincantieri.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This