Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Iστορική συμφωνία για τον EastMed απομονώνει την Άγκυρα – Ο Τράμπ υπογράφει την αποπομπή της Τουρκίας από τα F35!

Nεα δεδομένα έχουμε στα Ελληνοτουρκικά μετά την συμφωνία για τον αγωγό EastMed. Πλέον το παιχνίδι αλλάζει καθώς όπως μεταδίδει το Κυπριακό κανάλι «Σίγμα» Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισραήλ συμφώνησαν για τον αγωγό φυσικού αερίου ΕastMed και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν αρχές του 2020 στην Αθήνα.

Έγινε λοιπόν αυτό που απευχόταν και προσπαθούσε να εμποδίσει η Τουρκία. Φαίνεται όμως ότι η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας επιτάχυνε τις διαβουλεύσεις μεταξύ των χωρών καθώς ο αγωγός απαντάει στα σχέδια της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Πλέον ο αγωγός EastMed έχει την υποστήριξη και των Ηνωμένων Πολιτειών και όπως αναφέρει το Κυπριακό κανάλι ετοιμάζεται τελετή-απάντηση στις Τουρκικές απειλές.

Δείτε επίσης:Μεγάλη δυσαρέσκεια για την Ντόρα στο εσωτερικό της ΝΔ

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνουν λοιπόν γερά στο παιχνίδι. Η συμφωνία για τον αγωγό έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ γιατί αποτελεί βήμα προς την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία.

Επιπλέον η θέση της Τουρκίας καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη αφού ο πρόεδρος Τράμπ είναι έτοιμος να υπογράψει την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, κίνηση που πρακτικά σημαίνει αποπομπή από το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο διπλωματικός μαραθώνιος της κυβέρνησης αποδίδει. Η Τουρκία απομονώνεται διπλωματικά και απομένει πλέον με μόνο «στήριγμα» την αμφίβολη υποστήριξη της Ρωσίας (ιστορικού εχθρού της Τουρκίας) και τους κατσαπλιάδες του Σάρατζ…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ