Μεγάλη δυσαρέσκεια για την Ντόρα στο εσωτερικό της ΝΔ

Must Read

Οι δηλώσεις που κατά καιρούς κάνει η κυρία Μπακογιάννη τόσο για το μεταναστευτικό όπου, θυμίζουμε, έχει προτείνει την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία με την χορήγηση γης για καλλιέργεια, αλλά και οι άλλες παρεμβάσεις της, όπως στο ζήτημα που είχε προκύψει με το μπάρμπεκιου και τα όσα είχε πει τότε ο Κυρανάκης, προκαλούν όπως φαίνεται τριγμούς όχι μόνο στην βάση του κόμματος αλλά και σε υψηλό επίπεδο.

Αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη το παραέκανε και είναι καιρός κάποιος εκεί στην ΝΔ να την μαζέψει. Με αφορμή τα Ελληνοτουρκικά δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη ενδοτισμού προτείνοντας προσφυγή στην Χάγη και εμφανίζοντας αυτήν την οδό ως γραμμή σύνεσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newbreak.gr υπάρχει δυσαρέσκεια στους κόλπους της ΝΔ αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη οι οποίες όλως τυχαίως έρχονται χρονικά μαζί σχεδόν με το άρθρο Σημίτη στα Νέα του περασμένου Σαββάτου.

Δείτε επίσης: Ελέγξτε τώρα όλες τις αμαρτωλές ΜΚΟ – Έβγαζαν εκατομμύρια πουλώντας ψεύτικα πιστοποιητικά σε μετανάστες

Και δεν εννοούμε βουλευτές και υπουργούς. Εννοούμε πρώην αρχηγούς και πρωθυπουργούς… Ένας εκ των οποίων μάλιστα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στην βάση της ΝΔ αλλά γενικότερα στον Ελληνικό λαό.

Οι ισορροπίες στην Πειραιώς είναι λεπτές. Η ΝΔ πάντοτε ήταν ένα κόμμα βαρώνων. Αυτό ο εκάστοτε αρχηγός πρέπει να το λαμβάνει υπόψη του. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ΝΔ ήταν πάντοτε η χαρακτηριστική αναντιστοιχία βάσης-ηγεσίας.

Η βάση του κόμματος ήταν πάντοτε δεξιά ενώ συχνά η ηγεσία εμφανιζόταν φοβική απέναντι στον ιδεολογικό αντίπαλο. Ο Κυριακής Μητσοτάκης έχει προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα κεντρώα και τα δεξιά στελέχη του. Ο ίδιος εξάλλου δεν το έκρυψε ποτέ ότι είναι κεντρώος καθώς στο κέντρο τοποθετείτε ολόκληρη η πολιτική πορεία της οικογένειας του.

Η βάση του κόμματος ωστόσο δεν επιτρέπει φλερτ με εκσυγχρονιστικές-σημιτικές θέσεις στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό. Για την βάση της ΝΔ τοποθετήσεις όπως «να τους δώσουμε γη να καλλιεργούν ώστε να τους ενσωματώσουμε» και «να προσφύγουμε στην Χάγη για τις διαφορές μας με την Τουρκία», είναι κόκκινο πανί. Και είναι θέσεις που αρμόζουν στα ορφανά του εκσυγχρονισμού και όχι σε ένα κόμμα που κατά κύριο λόγο ψηφίζεται από δεξιούς.

Ως πρώην υπουργός εξωτερικών και ως παλιό στέλεχος η Ντόρα Μπακογιάννη δικαιούται να έχει την άποψη της ακόμα και αν αυτή ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη και όχι αυτής της κυβερνήσεως Καραμανλή της οποίας υπήρξε υπουργός.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να γνωρίζει ότι όχι μόνο η βάση πλέον αλλά και η κορυφή… δεν καλοβλέπει διάφορες τέτοιου είδους δηλώσεις είτε προέρχονται από πρώην  υπουργούς, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, είτε από συμβούλους της κυβέρνησης, όπως ο Ντόκος.

Για την βάση της ΝΔ οι εκφραστές τέτοιων θέσεων είναι «λαγοί» μια νέας επερχόμενης εθνικής ταπείνωσης και εκφραστές ενός αμαρτωλού συστήματος διαπλοκής με ΜΚΟ που κάνουν πάρτι στο μεταναστευτικό.

Για το καλό της κυβέρνησης του αλλά και της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να επιμείνει σε δεξιά πατριωτική γραμμή τόσο στα Ελληνοτουρκικά όσο και στο μεταναστευτικό. Φτάνουν τα Ίμια. Άλλη εθνική ταπείνωση  δεν μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός.

Ας λένε ότι θέλουν οι λαγοί της συμμαχίας των προθύμων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This