Πέμπτη 24/6/2021

Ο ψευτοπρωθυπουργός Τατάρ δίνει γη (και ύδωρ) για συνεκμετάλλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο!

Ο Ερσίν Τατάρ, αυτοαποκαλούμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους και υποψήφιος για την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στις «εκλογές» του Απριλίου, δήλωσε πως είναι έτοιμος να… επιστρέψει το 6% των κατεχόμενων στους Ελληνοκύπριους, με αντάλλαγμα την αποδοχή του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο!

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ο κ. Τατάρ, μέσω συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Express», ζήτησε από τη Μεγάλη Βρετανία να στηρίξει τη λύση δύο κρατών στο νησί.

Παράλληλα, επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς την κατεχόμενη Κύπρο, υπενθυμίζοντας ότι 300.000 Τουρκοκύπριοι ζουν εκεί και 20.000 Βρετανοί πολίτες ζουν στα κατεχόμενα, υποστηρίζοντας πως οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν όλους.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Η Τουρκία μιλά για συμφωνία με την Ελλάδα, που τηρεί σιγή ιχθύος…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ