Τετάρτη 12/5/2021

Έβρος: Οργανωμένη επίθεση με drones καταγγέλλει ο δήμαρχος Ορεστιάδας

Για «οργανωμένη επίθεση με drones από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μετανάστευση» μίλησε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο:

«Η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει, μιλούν για νεκρούς που δεν υπάρχουν, για βία που δεν ασκείται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.

«Πρέπει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι» (που θα μεταβούν στο σημείο) «να καταλάβουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» και να «μετατρέψουν σε έμπρακτες ενέργειες τις υποσχέσεις τους».

Ο ίδιος ανέφερε πως τις τελευταίες ώρες η κατάσταση είναι πιο ήρεμη, καθώς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών είναι «εμφανώς μειωμένος».

«Φαίνεται ότι έχει περάσει σιγά – σιγά το μήνυμα ότι από εδώ δεν μπορούν να περάσουν», δήλωσε, παρότι επιβεβαίωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός ατόμων έχει μετακινηθεί σε άλλα σημεία του Έβρου».

Ωστόσο, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε» καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «απρόβλεπτος παίκτης».

Δείτε επίσης: Στις επάλξεις! Οι πολίτες του Έβρου για μια ακόμα νύχτα στο πλευρό του στρατού για την υπεράσπιση των συνόρων μας (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ