Με αυτό το πλευρό να κοιμάται ο Τσαβούσογλου: «Δηλώνει» ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι στη νότια και ανατολική Τουρκία!

Must Read

«Τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ξεκινούν στα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας», ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην Άγκυρα, στο Γραφείο Συντακτών του πρακτορείου Ανατολή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, επιχειρώντας να κάνει υποδείξεις στην Ευρώπη του τύπου: «Και άλλες χώρες πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία για τους πρόσφυγες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ακριβώς όπως ακριβώς πράξαμε εμείς με το να ανοίξουμε τις πόρτες μας».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, για να επιλυθεί το μεταναστευτικό «θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή η απελευθέρωση της βίζας και η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης».

Κατά τ’ άλλα, «η Τουρκία είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε. στο μεταναστευτικό»…

Σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία, ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι: «οι τουρκικές δυνάμεις θα περιπολούν βόρεια του διαδρόμου ασφαλείας, που δημιουργείται με άξονα τον αυτοκινητόδρομο M4 στην επαρχία Ιντλίμπ, και οι ρωσικές δυνάμεις θα περιπολούν στην νότια πλευρά».

Ωστόσο, προειδοποίησε πως «εάν η συριακή κυβέρνηση παραβιάσει την εκεχειρία, οι τουρκικές δυνάμεις θα απαντήσουν», κατηγορώντας το καθεστώς Άσαντ πως «προσπαθεί να προχωρήσει χωρίς να λάβει μέριμνα για την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ».

Αξιοσημείωτο και ιδιαιτέρως προβληματικό (για εμάς τουλάχιστον) είναι αυτό που φρόντισε να γνωστοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ότι, δηλαδή, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προσέφεραν στην Τουρκία υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Όσο για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 επανέλαβε τα γνωστά: ότι δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος Patriot, εάν η Ουάσινγκτον αποφασίσει να το προσφέρει στην Άγκυρα.

Δείτε επίσης: Η Ελλάδα στο Βερολίνο, η Τουρκία στις Βρυξέλλες: Τι πήρε ο Μητσοτάκης και τι (δεν) πήρε ο Ερντογάν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This