Γιάννης Πλακιωτάκης: «Η Τουρκία ήθελε να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο» 

Must Read

Τη δημιουργία θερμού επεισοδίου επιθυμεί η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφερόμενος στη νέα πρόκληση των γειτόνων μας,  με τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από Τουρκική ακταιωρό που έγινε ανοικτά της νήσους Κω,  υποστήριξε πως χάρη στην ψυχραιμία της ελληνικής πλευράς απέτρεψε τα τουρκικά σχέδια.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια. Για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας. Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα».

Στο ίδιο μήκος και ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας που χαρακτηρίζει «σκοπούμενη» τη σύγκρουση της τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος του λιμενικού της Κω:

«Στις 5:45, σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους»

Δείτε επίσης: Νέες άθλιες δηλώσεις από τον Ερντογάν: Παρομοιάζει τους Έλληνες με τους… Ναζί 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This