Οι «βατραχάνθρωποι» ενισχύονται με σούπερ σκάφη από τις ΗΠΑ

Must Read

Ένα ξεχωριστό οπλικό σύστημα θα βάλει σύντομα στη φαρέτρα της η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Πρόκειται για το «σούπερ» σκάφος άκαμπτης γάστρας (NSW RIB), το οποίο χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και συγκεκριμένα οι φημισμένοι μονάδες των SEAL. Το Ναυτικό των ΗΠΑ προσφέρει δωρεάν έξι σκάφη αυτού του τύπου στη χώρα μας. Η συνδρομή αυτή έρχεται να προστεθεί στα σκάφη ανορθοδόξου πολέμου MK V που επίσης θα αποκτήσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις ΗΠΑ.

Τα σκάφη NSW RIB είναι 11 μέτρων και αποτελούν το τυπικό τακτικό μέσο αναπτύξεως των μονάδων SEAL του αμερικανικού Ναυτικού που εξορμά από τα βασικά πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων για αποστολές περιορισμένης ακτίνας. Διαθέτει δύο πολύ ισχυρούς πετρελαιοκινητήρες Caterpillar 3126, οι οποίοι εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 46 κόμβων, ταχύτητα πλεύσεως 33 κόμβων και αυτονομία 200 ναυτικών μιλίων. Πέρα από το τριμελές πλήρωμα, το 11 μέτρων σκάφος μπορεί να μεταφέρει ομάδα 8-10 βατραχανθρώπων. Στο σκάφος υφίστανται δύο θέσεις οπλισμού, στην πλώρη και στην πρύμνη, όπου δύναται να εγκατασταθεί μέχρι και βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ των 12,7 mm.

Δείτε επίσης: Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις στον Έβρο: «Κανείς δεν θα εκβιάσει την Ελλάδα»

Τα αμερικανικά σκάφη θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τρέιλερ για οδική μεταφορά αλλά και με υλικά για προετοιμασία αερομεταφοράς τους. Είναι δυνατή η μεταφορά τους ως εσωτερικό φορτίο από αεροσκάφη C-130, ενώ μπορεί να αναρτηθεί ως εξωτερικό φορτίο σε ελικόπτερα Chinook. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παλετοποιήσεως, προκειμένου να ριφθεί με αλεξίπτωτα. Οι παραδόσεις των NSW RIB εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν το 4ο τρίμηνο του 2021.

Με το οπλικό αυτό σύστημα εκτιμάται πώς θα ενισχυθούν οι δυνατότητες εκτελέσεως νηοψιών από τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις, ενώ χάρη στην δυνατότητα αερομεταφοράς, θα βελτιωθεί η επιχειρησιακή ευελιξία της ΔΥΚ στην σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών μακριά από την βάση της. H δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου υλικού νέας κατασκευής, εντάσσεται στα πλαίσια της ενισχύσεως της προσπάθειας που καταβάλει το ΓΕΕΘΑ ως προς την αναβάθμιση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και αντιπροσωπεύει δείγμα των πολύ καλών διμερών σχέσεων σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This