Με τα πάτρια εδάφη δεν «παίζει» κανείς

Must Read

Είτε πρόκειται για fake news των Τούρκων, με «σκρινάρισμα» της «Sun», είτε πρόκειται για «θλιβερή πραγματικότητα, με την Τουρκία να καταλαμβάνει ελληνικά εδάφη», όπως έγραψε στο διαδίκτυο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Απείρως σοβαρότερο από τη «σιωπή» που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση και οικειοποιήθηκε, ως τακτική, η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ! Προφανώς, όταν οι κ. Δένδιας και Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσουν επίσημα την ελληνική Βουλή θα μάθουμε πολλά περισσότερα στο πραγματικό τους εύρος. Ακόμη και μέσα από τις αντικρουόμενες κυβερνητικές τακτικές, με εκφραστές τους υπευθύνους των Εξωτερικών και της Εθνικής Άμυνας.

Το βέβαιο είναι όμως ότι σε επίπεδο ενημέρωσης οι Έλληνες αισθάνθηκαν ότι είναι πολίτες χώρας του Τρίτου Κόσμου τα τελευταία 24ωρα. Τι να ακούσεις, τι να διαβάσεις, τι να πιστέψεις…

Προφανώς, ο Ερντογάν είναι πολύ πιεσμένος με την οικονομική κατάσταση της χώρας του. Και είναι πάγια τακτική της τουρκικής πολιτικής ο αντιπερισπασμός. Όταν ο ηγέτης της γείτονος βρίσκεται ένα βήμα πριν από το ΔΝΤ, ο… συνήθης δρόμος για να στρέψει αλλού το βλέμμα του λαού του είναι να δημιουργήσει συνθήκες επιθετικότητας προς την Ελλάδα (η οποία, με τη δημιουργία του φράχτη, τον έχει ήδη φέρει σε δύσκολη θέση) και, μάλιστα, να «διαδοθεί» ότι πάτησε 16 στρέμματα γης του αιώνιου «αντιπάλου». Με τη διαφορά πως το παρελθόν μάς έχει διδάξει (βλέπε Ίμια) πως όταν οι Τούρκοι πετυχαίνουν κάτι ανάλογο, δεν περιμένουν τη «Sun» να το «διαδώσει», αλλά το κάνουν εκείνοι σημαία.

Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν οι Τούρκοι, αλλά πώς αντιμετωπίσαμε εμείς αυτό το ζήτημα, «υπαρκτό» (όπως ισχυρίζεται ο Κοτζιάς) ή «ανύπαρκτο» (όπως λέει η κυβέρνηση αλλά και οι υπεύθυνοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί στον Έβρο).

Σίγουρα, τα ευαίσθητα εθνικά θέματα δεν μπορούν να αποτελούν προϊόν για «τηλεριάλιτι». Δεν γίνεται όμως να επιλέγεται η ακριβώς αντίθετη οδός, της… σιωπής των αμνών! Το διάβημα Δένδια δείχνει ότι υπάρχει «καπνός». Σε τι… ύψος; Εμ, αυτό ήταν που έπρεπε από την πρώτη στιγμή να χειριστεί η κυβέρνηση. Μιλώντας ανοιχτά και επίσημα στον ελληνικό λαό για το μέγεθος του «θέματος» ή των «fake news».

Αντ’ αυτού, επέλεξε μια κάκιστη επικοινωνιακή πολιτική. Το διαδίκτυο πήρε «φωτιά». Οι περισσότεροι θεώρησαν δεδομένο ότι οι Τούρκοι καταπάτησαν 16 στρέμματα ελληνικής γης στον Εβρο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έκανε -κατά το κοινώς λεγόμενο- «αβαβά».

Το χειρότερο στον χειρισμό μιας τέτοιας κατάστασης είναι να αφήνεις τον ψίθυρο να διαδίδεται και να γίνεται κραυγές. Επαναλαμβάνω: Ναι, τα εθνικά θέματα αποτελούν τεράστιας σημασίας και αξίας ζητήματα για να γίνονται «Big Brother» στα social media από επίσημα χείλη. Όταν όμως ολόκληρη κυβέρνηση μπερδεύει άπαντες με τη συμπεριφορά της, αλλά και τις αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις των στελεχών της, τότε προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα να υποπτεύεται οτιδήποτε.

Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η άποψη του κόσμου είναι αποκρυσταλλωμένη σε ό,τι αφορά το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να «παίξει μπάλα» με τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ειδήσεις είτε περνάνε… κάτω από το χαλί είτε δεν δημοσιοποιούνται με την ανάλογη βαρύτητα.

Όπως και αν έχει, οι δημόσιοι χειρισμοί των κυβερνώντων υπήρξαν -το λιγότερο- ατυχείς, -το περισσότερο- επικίνδυνοι. Και οφείλουν, πλέον, Μητσοτάκης, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος να είναι όσο πιο σαφείς γίνεται απέναντι στον ελληνικό λαό.
Με 16 -όχι στρέμματα, αλλά- εκατοστά ελληνικής γης δεν «παίζει» ΚΑΝΕΙΣ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This