Ο Τούρκος διάδοχος του Ερντογάν

Must Read

Η τέλεια συνταγή της αποτυχίας είναι να είσαι άμπαλος και να στηρίζεις το παιχνίδι σου στα αυτογκόλ του αντιπάλου

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Mια από τις καλύτερες ατάκες που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι η ακόλουθη: «Πριν χαρείς για την πιθανή πτώση Ερντογάν, σκέψου ότι και ο διάδοχός του Τούρκος θα είναι». Αυτή η φράση συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις μια από τις αρρώστιες που σιγοτρώνε τα σωθικά του έθνους μας. Η χλομή, από χίλιες μεριές εκβιαζόμενη, ανίδεη, ανήμπορη, αφελληνισμένη κι ετερόφωτη ηγέτιδα τάξη της χώρας έχει παρασύρει και τον λαό να πιστεύει την -εντελώς ανυπόστατη- θεωρία ότι μια κακή τουρκική ηγεσία, ένα «στραβοπάτημα» της γείτονος μπορεί να «σώσει την παρτίδα», που χάνουμε εδώ και περίπου έναν αιώνα, από την εποχή που οι «σύμμαχοί» μας παρακολουθούσαν αμέριμνοι τους Ελληνες της Σμύρνης να μακελεύονται από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Κεμάλ. Δυστυχώς, η συλλογική επιτυχία και αποτυχία είναι αποτέλεσμα διαδικασίας. Δεν είναι μια αστραπή που χάνεται την ίδια ώρα που τη βλέπεις.

Όλα τα βήματα που κάνουν οι ελληνόφωνες ηγεσίες τις τελευταίες δεκαετίες οδηγούν στην ήττα. Ο πληθυσμός μειώθηκε, οι Έλληνες ξενιτεύτηκαν, το κράτος χρεοκόπησε, η οικονομία διαλύθηκε, η γλώσσα απεμπλουτίστηκε, η Ιστορία παραχαράσσεται, οι εθνομηδενιστές εξουσιάζουν τη νοόσφαιρα, οι αληθινοί Ελληνες βρίσκονται υπό διωγμό, οι ισλαμιστές έποικοι αυξάνονται. Και αν πέσει ο Ερντογάν, με οποιονδήποτε τρόπο, πάλι Τούρκο θα ‘χουμε απέναντι και ο Τούρκος, ή ως Οθωμανός είτε ως κεμαλικός είτε ως νεο-οθωμανός, τα ίδια θέλει από εμάς: γη, ύδωρ και υποταγή. Χρόνο άλλο να χάσουμε δεν έχουμε. Η διαδικασία που θα αντιστρέψει την πορεία μας και θα μας οδηγήσει από τα πρόθυρα του Αδη πίσω στη ζωή πρέπει να αρχίσει εχθές!

Για να επιβιώσει το έθνος μας και για να μην είμαστε εμείς η τελευταία γενιά που θα φέρει τον τιμητικό τίτλο του Έλληνα, θα πρέπει επί δεκαετίες πολλές να κάνουμε μόνο το σωστό˙ τ’ αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που έχουμε συνηθίσει να πράττουμε έως σήμερα. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να ελπίζουμε να βάλει αυτογκόλ η Τουρκία και ας παίξουμε, επιτέλους, λίγη μπαλίτσα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κορυφή και το παγόβουνο των παρακμιακών επιλογών

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα, με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει -έστω εμμέσως- και...

More Articles Like This