Ώρα απάντησης για τα όργια στον Έβρο!

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Η κατάσταση στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι άκρως ανησυχητική. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε δύο περιπτώσεις που εντείνουν τις ανησυχίες μας ειδικά για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Η πρώτη αφορά το θέμα που προέκυψε με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και την παρουσία μερικών δεκάδων Τούρκων στρατιωτικών, δυτικά του ρου του Έβρου, στην περιοχή των Φερών.

Εκεί η Τουρκία αντέδρασε στην αποψίλωση του χώρου για να ακολουθήσει η κατασκευή του φράχτη, και έστειλε τις δυνάμεις της στην περιοχή, οι οποίες, μάλιστα, παραβίασαν τα σύνορα και φέρεται ότι προέβησαν σε μετρήσεις στο ελληνικό έδαφος.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και την Τετάρτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «βαρβαρότητα» της χώρας μας έναντι… αθώων ανθρώπων στα σύνορα και για βασανισμό προσφύγων! Αν καταλάβαμε καλά, η Τουρκία, ενορχηστρωτής της επιχείρησης υβριδικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας, με «όπλο» τους αλλοδαπούς, κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα των αλλοδαπών.

Όμως γιατί γίνονται όλα αυτά; Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε την απροκάλυπτη εμπλοκή του τουρκικού κράτους στην επίθεση που δέχτηκε από τους αλλοδαπούς στα σύνορά της, με αποτέλεσμα ο θύτης να συνεχίσει να επιτίθεται στο θύμα.

Το έχουμε ξαναγράψει. Ενώ νικήσαμε επιχειρησιακά στον Έβρο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τις ημέρες που ακολούθησαν, χάσαμε σε επίπεδο επικοινωνιακής και πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος. Η Ελλάδα διαθέτει ντοκουμέντα για την εμπλοκή του τουρκικού κράτους στην επίθεση που δέχτηκε από στίφη αλλοδαπών, με στόχο τη δημιουργία στρατηγικού χαρακτήρα μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη. Η χρησιμοποίηση αλλοδαπών για τέτοιες επιθέσεις από την Άγκυρα και η σκανδαλώδης κατάχρηση του δικαιώματος αιτήσεως ασύλου αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και αυτό είναι το πρώτο που θα έπρεπε να καταγγείλει η Ελλάδα.

Θα έπρεπε, και δεν είναι αργά να το πράξει ακόμα και τώρα, να σχηματιστεί ένας φάκελος με ντοκουμέντα, φωτογραφίες, βίντεο με εμπλοκή της τουρκικής αστυνομίας, συνομιλίες και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, νομάρχη Αδριανούπολης, υπουργού Εσωτερικών, που στοιχειοθετούν το έγκλημα. Άρθρα και δηλώσεις βουλευτών, ακαδημαϊκών και αρθρογράφων, που αποκαλύπτουν τα βρόμικα σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και της ίδιας της Ευρώπης. Όλα αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν σε έναν φάκελο, με τον οποίο η Ελλάδα θα ενημερώσει τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., το ΕΔΑΔ για την παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, ξεσκεπάζοντας τα βρόμικα σχέδια της Άγκυρας.

Αν γίνει αυτό, δεν θα έχει το θράσος η Τουρκία ούτε να εκδίδει τέτοιες κατάπτυστες και προσβλητικές ανακοινώσεις εις βάρος της πατρίδας μας και, φυσικά, δεν θα μπορεί να μας απειλεί με εισβολή νέων κυμάτων αλλοδαπών.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η δήλωση που έκανε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, ακριβώς μετά την ένταση που παρατηρήθηκε στον Έβρο. Η δήλωση έχει ως εξής: «Υπάρχουν προκλήσεις (challenges) με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων όπου καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό».

Στην ανακοίνωση, η οποία έγινε δεκτή με ανακούφιση από την ελληνική πλευρά, η λέξη-κλειδί είναι ο «διάλογος». Δηλαδή η Ελλάδα προκαλείται καθημερινά, υφίσταται παραβιάσεις κυριαρχικών της δικαιωμάτων, λεηλατούνται οι θαλάσσιες ζώνες μας με τη μονομερή οριοθέτηση και την παράλογη και παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, αμφισβητείται ευθέως το μισό Αιγαίο με τη «Γαλάζια Πατρίδα», παραβιάζεται συνεχώς ο εναέριος χώρος μας και πόσα άλλα, και αντί οι ΗΠΑ να τραβήξουν το χαλινάρι στην Τουρκία και να της πουν να πάψει να παραβιάζει, να απειλεί ακόμα και να λεηλατεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, μας λέει να κάνουμε διάλογο.

Η Ελλάδα με τη συμπεριφορά της, τις αντιδράσεις και την εξωτερική της πολιτική δίνει την εικόνα χώρας που δεν θέλει ή δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δίνει την εικόνα ανυπεράσπιστης χώρας, και αυτό εισπράττεται διεθνώς… Γι’ αυτό μας λεηλατούν εχθροί και φίλοι, ισχυροί και ανίσχυροι, συμφωνία συμφωνία… Η ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να αλλάξει. Αν αποφασίσουμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τότε θα βρούμε και την εξωτερική πολιτική που μας αξίζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This