Διαβατήριο και βίζα για Ομόνοια

Must Read

Τώρα που γίνεται άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, μπορείτε να οργανώσετε ακόμα και ταξίδι περιπέτειας στο κέντρο των Αθηνών!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στο πρόσφατο παρελθόν, το γκρίζο, μονότονο και καραντινιασμένο -όταν τα ποπκορν της ημέρας μούσκευαν από τα τηλεοπτικά δάκρυα του ευσυγκίνητου λοιμωξιολόγου – ιεροψάλτου Τσιόδρα και σκιάζονταν από τη σουβλερή μύτη του σκληρού Χαρδαλιά-, είχαμε και τα θριαμβικά, πομπώδη και κάπως συνωστισμένα εγκαίνια της αναπλασθείσας πλατείας Ομονοίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης για να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός έριξε μια γραπτή, λυρικοσοροπάτη διπλοπενιά στο facebook, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα: «Στο σήμερα, που όλα τριγύρω αλλάζουν και που η κεντρική πλατεία της πόλης έχει πολλές σημειολογίες, ένα μένει ίδιο: η αισιοδοξία της Ομόνοιας. Και η συμβολική της διάσταση ως απάντηση στην ανισότητα. Αυτή η πλατεία συνδέει το χθες με το σήμερα και το αύριο, την κάτω Αθήνα με την πάνω. Τη μνήμη και το όνειρο. Κι ως τέτοια μας ξανασυστήνεται, παντοτινό σύμβολο ελπίδας».

Ωραίες κουβέντες από τον δήμαρχο. Αν τις έγραφε σε έκθεση της β λυκείου, θα μάζευε αβλεπεί κάνα 15άρι (από χαρούμενο καθηγητή που την προηγουμένη θα είχε πιάσει τουλάχιστον 8 ματσάκια στο ίδιο κουπόνι στο Στοίχημα).

Και, όταν τελείωσαν οι κουβέντες, τα φλας των φωτογράφων, το κράξιμο για τον προεκλογικού τύπου συνωστισμό των εγκαινίων (την εποχή που έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις), ήρθε η αδίστακτη η πραγματικότητα και άπλωσε τις ποδάρες της και κατσικώθηκε εκ νέου στην Ομόνοια.

Αυτή η πραγματικότητα δεν έχει όνομα, αλλά ονόματα: Ισλαμαμπάντ, Καμπούλ, Καράτσι, Κασμίρ, Μογκαντίσου, Ντιγιάρμπακιρ, Αλγέρι, Τζούμπα, Τζιμπουτί, Κινσάσα, Ντάκα και άλλες πρωτεύουσες ως ουκ έστιν αριθμός.

Η Ομόνοια δεν θυμίζει πια ελληνική πλατεία, επειδή δεν βρίσκεις εύκολα Ελληνα εκεί. Όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες που κοσμούν το άρθρο, όλες τις άλλες φυλές και εθνότητες του κόσμου τούτου μπορείς να τις απαντήσεις στην αναπλασμένη πλατεία Ομονοίας, αλλά, φευ, στο κέντρο της πρωτευούσης ο ελληνικός λύχνος απέσβετο.

Στο newsbreak.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε και μια άψογη επίδειξη παραδοσιακού αραβικού χορού, που χορεύει παρέα νεαρών Αράβων στην αναπλασμένη πλατεία Ομονοίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This