Απίθανες πράξεις στο όνομα ενός υποτιθέμενου αντιρατσισμού

Must Read

Στον απόηχο του θανάτου του Φλόιντ στις ΗΠΑ και ενώ οι αναταραχές συνεχίζονται, η ρατσιστική υστερία κατά των μη μαύρων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και ανήκει πλέον στη σφαίρα του παραλόγου.

  • Από τη
    Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου

Εν μέσω ταραχών, όπου η βία και το πλιάτσικο θεωρούνται φόρος τιμής σε κάποιον που έχασε τη ζωή του, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές έδωσαν μία ακόμη θεατρική παράσταση κλίνοντας το γόνυ προς τιμήν του Φλόιντ. Είθισται μέχρι σήμερα να κλίνουμε γόνυ τιμώντας ήρωες που έδωσαν τον αγώνα τους για την πατρίδα, για ανθρώπους που έχουν χύσει το αίμα τους σε πολέμους, που σκοτώθηκαν ηρωικά στο πεδίο της μάχης. Ολα αυτά μέχρι σήμερα που οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ θεώρησαν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος ένδειξης σεβασμού πάει με όλα όπως η Κόκα Κόλα, στέλνοντας μήνυμα σε όλον τον πλανήτη ότι μπορούμε να εξευτελίζουμε τα ελάχιστα εκείνα που μας έχουν απομείνει, για να παριστάνουμε τους ευαίσθητους.

Ο βιασμός της λογικής και της ευπρέπειας συνεχίζεται με καταστροφές και αποκεφαλισμούς αγαλμάτων. Ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι στο στόχαστρο, καθώς το παρελθόν του θεωρείται ιμπεριαλιστικό και αποικιοκρατικό από τους απογόνους του. Αφού ο Κολόμβος δεν ζει πια, ώστε να μπορούν οι υστερικοί του αντιρατσισμού να τον περιποιηθούν καταλλήλως, στρέφονται κατά των αγαλμάτων του, τα οποία κατεβάζουν, πυρπολούν και αποκεφαλίζουν. Η Ευρώπη δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις ΗΠΑ, καθώς διαθέτουμε κι εμείς τους δικούς μας ανεγκέφαλους, οι οποίοι πολεμούν την Ιστορία βανδαλίζοντας αγάλματα προσωπικοτήτων περασμένων αιώνων, γιατί έζησαν σε εποχές αποικιοκρατίας, κι αυτό είναι ύποπτο και καταδικαστέο. Από την οργή του αντιρατσιστικού πλήθους δεν γλίτωσε ούτε το άγαλμα του Τσόρτσιλ στη Βρετανία, το οποίο στολίστηκε με γκράφιτι και αφίσες, γιατί ο Τσόρτσιλ ήταν λέει ρατσιστής.

Οι βρετανικές Αρχές απομακρύνουν και αγάλματα του ιδρυτή του παγκόσμιου κύματος προσκοπισμού Μπέιντεν-Πάουελ. Μέσα σε αυτό το κλίμα υστερίας οι Δημοκρατικοί ζητούν τη μετονομασία στρατοπέδων, γιατί τα ονόματα που έχουν τώρα είναι ρατσιστικά, ενώ στη Βρετανία εξετάζουν την καταλληλότητα των αγαλμάτων που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά τα παλαβά, αποσύρεται και η ταινία «Οσα παίρνει ο άνεμος», γιατί και αυτή είναι ρατσιστική, λένε. Η ταινία που έδωσε το πρώτο Οσκαρ σε μαύρη ηθοποιό, μία ταινία «σταθμός» στον κινηματογράφο, θυσιάζεται κι αυτή στον βωμό του αντιρατσισμού. Το λευκό προνόμιο, όπως μας είπε Ελληνίδα influencer, φταίει για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Γεννηθήκαμε με το λάθος χρώμα κοινώς και όπως καταλαβαίνετε, αφού μόνο «black lives matter», ετοιμαστείτε να το πληρώσουμε ακριβά το λευκό.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών
του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This