Το 2020 της Μ. Βαρδινογιάννη διδάσκει τα φρικιά του 2021

Must Read

Παράλληλα με την Επιτροπή για το 2021 της γνωστής κυρίας με το κοχίμπα και των πέριξ αυτής, μια άλλη επιτροπή, υπό τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την ακρίβεια το συνώνυμό της ίδρυμα, έχει αναλάβει τους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Συγκεκριμένα, για το Επετειακό Έτος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020». Το βράδυ της Πέμπτης που μας πέρασε παρακολούθησα με ενδιαφέρον στον Alpha μια μακρά τηλεοπτική εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ για το θέμα. Μίλησαν εκτενώς πολλά πρόσωπα και φυσικά η ίδια η κυρία Βαρδινογιάννη, καθώς και Ελληνες και ξένοι επιστήμονες από τους ιστορικούς που επελέγησαν για την υλοποίηση του έργου.

Δεν τη γνωρίζω προσωπικά, την άκουσα, όμως, εκτενώς να μιλάει και έκανα αναπόφευκτες συγκρίσεις. Υποθέτω έχει συνεργάτες που τη βοηθούν επικοινωνιακά και με κείμενα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι επέλεξε να μιλήσει για αρετή, ανδρεία, ελληνικότητα. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό το επέλεξε διότι προφανώς είναι μέσα στις πεποιθήσεις της. Θα το θεωρούσε μάλλον τερατώδες, σύζυγος αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, που κάποτε θα διδάχθηκε το σχέδιο του Θεμιστοκλή και την ανδρεία των ναυμάχων συντρόφων του, να της ζητούσε οποιοσδήποτε να αποδομήσει αυτό που ήθελε να τιμήσει, να αμφισβητήσει τη σχέση των σημερινών Ελλήνων με τους αγέρωχους φορείς αυτής της ανδρείας, που υπερασπίστηκε την Ελευθερία των Ελλήνων και όλης της Ευρώπης από την ασιατική πλημμυρίδα.

Είδα και άκουσα τους συνεργάτες ιστορικούς που επέλεξε και είναι προφανές ότι επελέγησαν επιστήμονες κύρους που αγαπούν την Ελλάδα και τον Ελληνικό Τρόπο, που με ειλικρίνεια αλλά και δέος θέλουν να τιμήσουν τον λαό μας και την Ιστορία του και όχι να αναπαράγουν τα ρατσιστικά στερεότυπα του Φαλμεράγιερ και των αριστερών και νεοφιλελεύθερων ομοφρόνων του περί ασυνέχειας της ελληνικής φυλής, πως δήθεν είμαστε ένα μπάσταρδο μείγμα Σλάβων, Τούρκων και Αλβανών, που έχουμε τόση σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες όση με τους Χετταίους. Δεν άκουσα ούτε υπαινιγμό του τερατώδους ότι είμαστε «200 χρόνια Ελληνες». Η κυρία Βαρδινογιάννη και οι δικοί της συνεργάτες ξέρουν να μετράνε όχι μόνον έως το 2.500, αλλά ως τον Όμηρο και πιο πίσω. Δεν πιστεύουν, δεν άκουσα να το λένε, πως μας έκανε Έθνος ο Κοραής. Έχουν δε επιδείξει μια σοβαρότητα, μια ιστορική επιστημονική ακεραιότητα και σεβασμό στα γεγονότα, στους ήρωες και στο Έθνος μας, που κάνει την Επιτροπή 2021 να μοιάζει με σύναξη σινιέ βλαχομπαρόκ μηδενιστών.

Η επικεφαλής του Επετειακού Έτους «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020» δεν επέλεξε φρικιά της ιστορικής επιστήμης, περίεργους τύπους που μισούν τη γη που πατάνε και κάθε τρεις και λίγο προκαλούν αμφισβητώντας, αποδομώντας και γελοιοποιώντας αυτό που υποτίθεται ότι ανέλαβαν να τιμήσουν. Μίλησε για ανδρεία και όχι για κουτσομπολιά για τον Λεωνίδα ή τους Αθηναίους. Μίλησε για αρετή και ελληνικότητα, αναφερόμενη στο τότε, θεωρώντας το αδιάκοπη ενότητα μέχρι το σήμερα.

Δεν θα ήταν κακή ιδέα να αποπεμφθεί η μανδάμ μαζί με τα φρικιά που σέρνει πίσω της και τη διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης να την αναλάβει και αυτή η κυρία Βαρδινογιάννη. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ασχοληθεί με τα ερωτικά του Καραϊσκάκη ή του Κολοκοτρώνη, θα τιμήσει τον Κανάρη και δεν θα αμφισβητήσει τη σχέση του με τους ναυμάχους του 480 π.Χ. Επιπλέον, η κυρία Βαρδινογιάννη δεν έχει στα διαπιστευτήριά της φαραωνικά αθλητικά έργα που αραχνιάζουν και είχαν στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

Η επίθεση που δέχονται η ελληνική Ιστορία και ταυτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα υπό την αιγίδα της επίσημης Πολιτείας. Είναι δικαίωμα όποιου και όποιας θέλει να πιστεύει ό,τι θέλει, να θεωρεί πως είμαστε δυστυχείς αχθοφόροι της δόξας του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα του Αναξανδρίδα, του Νικηταρά και του Καραϊσκάκη. Έχει δικαίωμα να ευθυγραμμίζεται με τον ανθελληνικό αντιεπιστημονικό ρατσισμό κάποιων Ευρωπαίων που αμφισβητούν τη συνέχεια της φυλής μας. Υπάρχουν κι άλλοι που πιστεύουν στην επίπεδη Γη. Αρκεί αυτά να τα κρατάνε για τον εαυτό τους, να τα γράφουν και να τα διαβάζουν μεταξύ τους, μαζί με τις παρδαλές θεωρίες των 62 «φύλων» και πως τα παιδιά δεν χρειάζονται μάνα. Ελευθερία λόγου έχουμε, όμως δεν θα αναλαμβάνουν να προβάλλουν την Ελλάδα, την Ιστορία και την ταυτότητά της στον 21ο αιώνα κακοποιώντας τες με χυδαίο τρόπο και προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Το 2020 της Μαριάννας Βαρδινογιάννη διδάσκει ελληνοπρέπεια και επιστημονική ιστορική ακεραιότητα τα φρικιά του 2021, αλλά είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Αφού ο πρωθυπουργός θέλει να ηγηθεί της Επιτροπής 2021 ένα πρόσωπο από την άρχουσα τάξη, από τους ευάριθμους αστούς που έχουμε, ας διαλέξει και για εκεί μια αληθινή και όχι ιμιτασιόν, που επιδεικνύει βαθύ σεβασμό στα γεγονότα, στους ήρωές μας, στην Ιστορία και την ταυτότητα του Εθνους, που μιλάει για αρετή, ανδρεία, διαχρονική κι αδιάσπαστη Ελληνικότητα. Για τις υπόλοιπες, τις φραγκάτες ελαφρολαϊκές, υπάρχουν πάντα τα μπουζούκια για να δρέψουν δάφνες και τα πυροτεχνήματα για να λάμψουν φευγαλέα. Απλά να έχουν πυροσβεστήρες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση-κόλαφος για τα Τέμπη: Εύφλεκτη ουσία στην εμπορική αμαξοστοιχία προκάλεσε την έκρηξη – Εξαφάνισαν τα στοιχεία

«Κόλαφο» για τις αρχές αποτελεί η έκθεση του αντιστράτηγου ε.α. και πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση για το...

More Articles Like This