Μποτιλιάρισμα αντάξιο μιας δυναστείας

Must Read

Η εξουσία κατακτάται διά περιπάτου αν έχεις το κατάλληλο επώνυμο και όχι κατ’ ανάγκην τα κατάλληλα προσόντα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αναμφίβολα, ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθηναμπάντ (αι Αθήναι του Καμίνη και τώρα του Μπακογιάννη) αποτελεί πολιτική δωρεά της οικογενειοκρατίας στους Ελληνες και τους Αφγανούς, Πακιστανούς και Μπαγκλαντέζους του πλανήτου, που συρρέουν στην Ελλάδα για να χειριστούν την υπόθεσή τους ο Μηταράκης και ο Κουμουτσάκος. Η πρωτοβουλία του ευφυούς (θα γράφαμε ακόμα και ιδιοφυούς αν δεν κινδυνεύαμε να παρεξηγηθούμε ως «σπάτουλες» του δημάρχου) Κώστα Μπακογιάννη να περιορίσει την προσβασιμότητα των οχημάτων στην Αθήνα ώστε να βολτάρουν ακόμα πιο άνετα η Εμινέ, ο Αμπντουλαζίζ και ο Χρούντι είναι αντάξια της δυναστείας την οποία εκπροσωπεί.

Τι πιο ωραίο, ειδυλλιακό και ανθρώπινο από τα κορναρίσματα και το ντουμάνι των μποτιλιαρισμένων οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πρωτευούσης, η οποία μέρα με τη μέρα θυμίζει την ονειρεμένη Μόρντορ του συγγραφέα του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν;

Τι πιο έξυπνο από το να προκαλείς κυκλοφοριακό έμφραγμα στις βουλωμένες αρτηρίες του κέντρου των Αθηνών και να αποθαρρύνεις τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να το προσεγγίσουν; Φυσικά, κύριοι! Εμείς δεν είμεθα τίποτις κορόιδα για να αντιγράφουμε κατοίκους πολιχνών και χωριουδακίων, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι κ.ά., που επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτοκίνητα. Είμεθα υπεύθυνοι ψηφοφόροι κι επιλέγουμε γκαραντί απογόνους πολιτικών δυναστειών ώστε να αισθανόμεθα (καταταλαιπωρούμενοι, ασφυκτιώντες και υπερφορολογούμενοι) όπως πρέπει: σαν τα τέλεια κορόιδα.

Στη μεγάλη φωτογραφία (δημοσιεύτηκε στη στήλη στις 4/4/2020) έχει απαθανατιστεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που παρέστη, όπως αναφέραμε, στην κηδεία του Μανώλη Γλέζου «ευθυτενής, σώφρων μα και συγκεκινημένος. […] Πήγε στην κηδεία φορώντας μάσκα, αλλά δεν τη φορεί σωστά. Ή αποφάσισε τώρα να τοποθετήσει τ’ αυτιά του πιο πάνω από τα κορδονάκια της μάσκας ή δεν ξέρει γρι πώς φοριέται αυτό το πράμα και προσάρμοσε τα κορδονάκια κάτω από τα ώτα του».

Αλλά δεν έχουμε τώρα χρόνο για γκρίνιες. Ας πάμε όλοι μαζί να περπατήσουμε στην Πανεπιστημίου, αλαλάζοντας συνθήματα υπέρ του μελλοντικού μεγάλου φυλάρχου, και το βράδυ ας βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε την αξιοκρατία στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάντησαν Βουλγαρία την Ελλάδα

Διαβάστε σήμερα στη «δημοκρατία»: Ανάλυση-κόλαφος των «Financial Times» - Η πιο έγκυρη οικονομική εφημερίδα του πλανήτη καταρρίπτει τα ψέματα...

More Articles Like This