Ποιος δεν έχει όρια

Must Read

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν προέβη σε σύσταση προς την Ελλάδα «να μάθει τα όριά της, να μην τα υπερβαίνει, να προσέχει με ποιους τα βάζει!».

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Η στήλη θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι, αντιθέτως, εκείνος που δεν γνωρίζει τα δικά του όρια, μα παραταύτα αποπειράται να τα υπερβή, που δεν κατάφερε να μάθει ποτέ «με ποιους τα βάζει» παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μάς αποκαλεί με την πολυαιωνόβια αθάνατη ονομασία μας «Γιουνάν» (δηλαδή «Ίωνες», που σημαίνει «Ελληνες της ανατολικής όχθης του Αιγαίου»), είναι ο σημερινός Οθωμανός (και τζιχαντιστής…) Ερντογάν.

Πρώτον: Ο ανωτέρω κύριος προσπαθεί να παίξει παράλογο παίγνιο με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, χωρίς να έχει την παραμικρή (ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική, θρησκευτική, ακόμη και αντικειμενικά νοούμενη «συμμαχική»…) σχέση με καμία από τις ανωτέρω δυνάμεις! Αρκεί προς απόδειξη τούτου το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έριξε ούτε ντουφεκιά στον Πόλεμο των δυνάμεων αυτών κατά των Ναζί και των Φασιστών. Αντιθέτως, προσέγγισε τους Ναζί όταν έτρεξαν να βοηθήσουν τον Μουσολίνι που είχε βρει τον μπελά του από τους Ελληνες, ώστε κατερχόμενοι στην Ελλάδα να δώσουν στην Τουρκία τα μισά νησιά του Αιγαίου! (Βλ. έργο διπλωμάτου Α. Κορόζη: «Ελληνοτουρκικές φιλίες κατ’ επιταγήν»…)

Δεύτερον: Κατά πρόσφατη ιστορική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητος από τους «N.Y. Times» και ανεδημοσιεύθη διεθνώς (και στη χώρα μας), ο Χίτλερ κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του διοχέτευε στην Τουρκία πακτωλούς χρημάτων, κλεμμένων από τις χώρες που κατελάμβανε!

Τρίτον: Το έτος 1947, βλέποντας οι Τούρκοι ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι αποφάσισαν να δώσουν στην Ελλάδα προς βράβευση της συμμαχίας της τα Δωδεκάνησα, επεδίωξαν (υπογείως και πάλι…) να τα βρουν με την Ιταλία για να ματαιωθεί το πράγμα… Διερωτώμαι: Ποιος, άραγε, υπερβαίνει με τέτοιες κινήσεις τα «όριά» του; Οι Νεοέλληνες «Γιουνάνηδες» και τα αδέλφια τους της ηπειρωτικής Ελλάδος, που πολέμησαν έξι μαρτυρικούς μήνες έντιμα τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ, ή, αντίθετα, η πονηρότατη σουλτανο-αλεπού, που δεν χάνει ευκαιρία να βυσσοδομεί με τον τζιχαντισμό (!) εναντίον της Πολιτισμένης Ανθρωπότητος, παριστάνοντας ότι τάχα «συμμαχεί με αυτήν»;

Τέταρτον: Οι Νεοέλληνες, τόσο της αποδώ όχθης του Αιγαίου όσο και της αποκεί, την επανάστασή τους κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την άρχισαν όχι από τη… Σαρωνίδα ούτε από την Τριπολιτσά ούτε από το Χάνι της Γραβιάς! Η επανάστασή τους εναντίον του καθεστώτος που εκπροσωπεί ο Ερντογάν άρχισε, είτε το θέλει αυτός είτε όχι, από τον Δούναβη! Ναι, κ. Ερντογάν, δεν ήμασταν μόνο του εαυτού μας ηγέτες, υπήρξαμε ηγέτες όλων των παραδουνάβιων περιοχών εναντίον του οθωμανικού καθεστώτος που -τώρα και πίσω!- θέλεις να αναβιώσεις… Λοιπόν, νομίζεις ότι μόνον εσύ δεν έχεις όρια; Διότι, κ. Ερντογάν, ούτε εμείς έχουμε όρια! Ποτέ δεν είχαμε! Ρώτα τους (τάχα…) «συμμάχους σου», Αμερικανούς ή Ρώσους, να σου πουν! Ρώτα τους Ρώσους πόσους «Γιουνάνηδες» είχαν οι τσάροι ως πρίγκιπες ή στρατιωτικούς συμβούλους, δημάρχους, νομαρχαίους, αφήνω τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες… Ρώτα τους Αμερικάνους πόσοι «Γιουνάνηδες» είναι σήμερα εν ενεργεία διδάσκοντες σε αμερικανικά πανεπιστήμια… Σύγκρινε τον αριθμό τους με τον αριθμό τυχόν… δικών σου εκεί τιτλούχων, και δες πού θα κρύψεις τη γύμνια σου! Ρώτα τις διεθνείς θάλασσες και τον κάθε «Δούναβη» της Γης να μάθεις πόσα «γιουνάνικα» σκαριά παίζουν ολοχρονίς με τα παγκόσμια κύματα… Μάθε πόσα είναι και ψάξε να βρεις ανάμεσό τους, αν μπορείς, κάποιο σκαρί δικό σου! Οι «Γιουνάνηδες», «σουλτάνε», δεν έχουν όρια έντιμων μαχών… Εσύ, αντίθετα, δεν έχεις όρια άτιμων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This