23/5/2022

Φυσικοί σύμμαχοι Ελλάδα και Ισραήλ

Δημοσίευση:

Το Ισραήλ είναι σπουδαία χώρα. Λαμπρό παράδειγμα Έθνους που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και το σέβονται οι φίλοι και το τρέμουν οι εχθροί.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ολιγάριθμοι, αλλά τολμηροί, με υψηλό εθνικό φρόνημα, με πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις, έμφαση στις νέες τεχνολογίες, όταν απειληθούν δεν κλαψουρίζουν. Απλώς εξοντώνουν την απειλή. Δεν περίμεναν να αποκτήσει πυρηνικά ο Σαντάμ. Με μυθιστορηματικούς τρόπους εξουδετέρωσαν και απήγαγαν επιστήμονές του και στο τέλος βομβάρδισαν και έκαναν οικόπεδο με μπάζα τον αντιδραστήρα. Οι Ισραηλινοί δεν κάθονται σαν χάπατα να βλέπουν την απειλή να θεριεύει. Στέλνουν ό,τι χρειάζεται για την εξουδετέρωση του εχθρού, πιστοί στο δόγμα που συνόψισε ο Μοσέ Νταγιάν: «Το Ισραήλ πρέπει να είναι σαν ένα άγριο σκυλί, που κανείς να μην τολμάει να το πειράξει». Αλήθεια, θυμάστε πότε τελευταία φορά τόλμησε κάποιος να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ισραήλ; Σκόνη και θρύψαλα όποιος το διανοήθηκε. Δεν κάθονται να κάνουν εικονικές αερομαχίες, όπως εμείς με τα Μεμέτια.

Θυμάστε την τελευταία φορά που κάποιος τόλμησε να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα του Εβραϊκού Κράτους; Ρωτήστε τους Τούρκους του «Μαβί Μαρμαρά». Το Ισραήλ είναι μια σοβαρή χώρα, με αυτοσεβασμό, που κέρδισε μετά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών τον βαθύ θαυμασμό και την αρωγή των ΗΠΑ. Είναι μια χώρα που δεν ξεπούλησε την πολεμική της βιομηχανία, αλλά την έχτισε βήμα βήμα. Εμείς έχουμε ήδη φουντάρει τη δική μας. Γιατί; Κομματικό κράτος και φυσικά, αν το παράγεις εδώ, δεν έχει μίζες για την πολιτική φεουδαρχία.

Το Ισραήλ είναι μια χώρα όπου οι άνδρες υπηρετούν τρία χρόνια στρατιωτική θητεία και οι γυναίκες δύο! Ανάπηροι βάζουν βύσμα για να υπηρετήσουν, θεωρείται ατίμωση, ανήκουστο να μην υπηρετήσεις.

Εύγε στον Πρωθυπουργό, που συνεχίζει και βαθαίνει τη συνεργασία με το Ισραήλ. Τέτοια συμμαχία, αν φτάσει στο επίπεδο που επιβάλλουν οι κοινές μας ανάγκες, είναι πολλαπλασιαστής ισχύος. Το Τελ Αβίβ, παρά τις νέες προτάσεις των Τούρκων, δεν πρόκειται ποτέ να εμπιστευτεί ξανά την Τουρκία, που συμπεριφέρεται αλαζονικά, όπως σε μια πρώην οθωμανική επαρχία, την οποία εποφθαλμιά και ως πάτρωνας όλων των μουσουλμάνων και, εν προκειμένω, των Παλαιστινίων. Στα 17 μου, συγκινημένος από την πολιορκία της Βηρυτού, ήμουν από αυτούς που ήθελαν να πολεμήσουν για τους Παλαιστινίους. Βασιλίσσης Σοφίας 25, δέχονταν τις αιτήσεις μας στα γραφεία της PLO. Ρομαντική ανοησία. Σήμερα τους κάνει κουμάντο μια τρομοκρατική οργάνωση, η Χαμάς, και εφαρμόζουν σκληρή ισλαμική ατζέντα. Μόνο το Ισραήλ θυμίζει Ευρώπη, κράτος δικαίου, τηρεί τον λόγο και την υπογραφή του.

Και να σας το πω ακόμη πιο ωμά: Δεν χάσαμε τον γάιδαρό μας στη Λωρίδα της Γάζας και όπου ζουν Παλαιστίνιοι. Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα μαζί τους και κακώς τόσες δεκαετίες δηλητηριάζαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ, επειδή η αριστερίλα επέβαλε μια παλαιστινιολατρεία και η κάθε κουλομαρία φορούσε παλαιστινιακό μαντίλι. Σήμερα βέβαια η κουλομαρία τα κονομάει νοικιάζοντας διαμερίσματα σε ψευτοπρόσφυγες που στέλνει ο Ερντογάν.

Ναι, λοιπόν, στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, να το πάμε μέχρι τέρμα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Αντιδρούν οι ψεκασμένοι αντισημίτες Δεξιάς και Αριστεράς. Αδιάφορο. Τα ενεργειακά κοιτάσματα, η ΑΟΖ η δική τους, η δική μας και της Κύπρου, η αλαζονεία και η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι όλων μας επιβάλλουν να βρεθούμε ώμο με ώμο. Θα είμαστε αμφότεροι πιο ασφαλείς και θα κερδίσουν οι οικονομίες μας. Οι Ισραηλινοί έχουν ισχυρό Στρατό, Αεροπορία, αλλά μικρό Πολεμικό Ναυτικό. Αντιθέτως, εμείς σε αυτό πλεονεκτούμε. Εάν δεν ενωθούν σε κοινές δράσεις το δικό μας λόμπι με το δικό τους στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοεβραίοι ίσως διδάξουν στους δικούς μας πώς γίνεται η σωστή δουλειά υπέρ του Εθνους σου.

Ο άμεσος και τελικός στόχος, λοιπόν, πρέπει να είναι μια δεσμευτική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συμμαχία αμοιβαίας συνδρομής, στην οποία, μαζί με την Κύπρο να ενταχθεί και η Αίγυπτος και βεβαίως η συνεργασία της τεράστιας διασποράς αμφοτέρων, μαζί με αυτή των Αρμενίων. Στη γραμμή αυτή δύο συμβολικές κινήσεις αμοιβαιότητας: Εμείς να μεταφέρουμε την Πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Όμως μαζί με τα συχαρίκια στον Πρωθυπουργό για τον ορθό προσανατολισμό και την επιτυχία του ταξιδιού, πρέπει να του πούμε και μερικές αλήθειες. Δυσάρεστες, αλλά ωφέλιμες, αν πράξει τα δέοντα. Αγαπητέ Κυριάκο, δεσμευτική στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, ανακήρυξη και υπεράσπιση της ΑΟΖ, υπεράσπιση της Κύπρου και εν γένει ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και θητεία της πλάκας, εννέα (9) μηνών, υστέρηση σε εξοπλισμούς, διαθεσιμότητες οπλικών συστημάτων και διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας, δεν πάνε μαζί. Η στρατιωτική ηγεσία σίγουρα ξέρει τι χρειαζόμαστε και είμαι βέβαιος πως τα έχει εισηγηθεί. Άκουσέ τους. Και επειδή σε κάθε λογικό άνθρωπο αρέσει το καλό παράδειγμα που λειτουργεί αποτελεσματικά: κάν’ το όπως το Ισραήλ.

*Δικηγόροςπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρωθυπουργοί και ο Τύπος

Στον διάλογο που είχε με τον διακεκριμένο Αμερικανό δημοσιογράφο David Ignatius στο Georgetown University...

Ο γόρδιος δεσμός

H ταυτόχρονη είσοδος στο ΝΑΤΟ της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν ήταν ένα τυχαίο...

Η γενοκτόνος φύση του Τουρκισμού

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του...

Kάν’ το όπως η… Σερβία: το μυστικό του τελευταίου γαλατικού χωριού

Θα μπορούσε μια μικρομεσαία ευρωπαϊκή χώρα, που δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, δεν είναι...

Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο XIX

Μέγα μέρος του κόστους της έντασης των ανταγωνισμών και των πολεμικών αναμετρήσεων μεταξύ μεγάλων...

Αναβοσβήνουν φωτάκια στο πιλοτήριο

Στην πολιτική είσαι μόνος σου. Και όσο πλησιάζουμε προς τις αποφάσεις ο πρωθυπουργός, σύμφωνα...

Βουλευτάδες πολυάσχολοι…

Αυτές τις ημέρες βρέθηκα σε κάποιες εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια, για την παρουσίαση του...

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη

Μεγάλο ενθουσιασμό σκόρπισε στα πλήθη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Ρίγη συγκίνησης για την...

Γιατί χειροκροτούν αι ΗΠΑ

Το αμερικανικό Κογκρέσο είναι σαν νυχτερινό κέντρο, με τη διαφορά ότι ο «τραγουδιστής» πληρώνει...

Αναμνηστικό…

«Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε» τραγούδησε η Δούκισσα. «Μα θες δε θέλεις, θα μου αφήσεις τις...

Σκανδιναβική «ουδετερότης»

Τόση Ιστορία που παράγεται αυτές τις μέρες είναι ολίγον δύσκολο να την καταναλώσουμε! Χαρακτηρίστηκε...

Η λεηλασία συνεχίζεται

Η λεηλασία μετάλλων της χώρας συνεχίζεται. Όλοι ξέρουμε πως η πλειονότητα των κατ' επάγγελμα...

Το ποίημα του Κογκρέσου

Η Μούσα παρακολούθησε την ομιλία Μητσοτάκη, που χαρακτηρίστηκε «ιστορική» πριν καν εκφωνηθεί, και έψαχνε...

Σε λάθος μονοπάτι

Μια πρώτη παρατήρηση στον απόηχο των «επινικίων» για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο...

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη!

Πολιτικό ταμείο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουμε...

Φοβήθηκε να πει τη λέξη «Τουρκία»

Προτού ακόμη αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για το αν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Άγριες μέλισσες»: Αυτό είναι το φονικό φινάλε

Στις 7 Ιουλίου ολοκληρώνονται έπειτα από τρία χρόνια επιτυχίας...

Τραγωδία: Βολιώτης ενώ έτρωγε με τους γονείς του πήγε στο μπάνιο και κρεμάστηκε

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε με πρωταγωνιστή έναν 37χρονο...

Ενοικιάζεται η μεζονέτα των 280 τ.μ. της Πατούλη με 2.000€ τον μήνα

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύει το σάιτ Spitogatos,...

Tα πάνω κάτω στον ΣΚΑΪ – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

«Φύγε εσύ, έλα εσύ» είναι η φράση που ακούγεται...

Νεκρός απο ηλεκτροπληξία επίδοξος ληστής στη Φθιώτιδα

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ